SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
BRENDOVI
 
Ministarstvo ekonomije: Najprepoznatljiviji crnogorski brend je vino
Autor/izvor: SEEbiz / Pobjeda
Datum objave: 14.05.2017. - 10:26:43
PODGORICA - Glavni izvozni proizvod Crne Gore je i dalje aluminijum, a najprepoznatljiviji crnogorski brend je vino, proizvod koji se izvozi na veliki broj evropskih i svjetskih tržišta, pokazuju podaci Monstata i Ministarstva ekonomije.

U Ministarstvu ekonomije smatraju da Crna Gora ima obilje proizvoda po kojima je prepoznata ili bi njihovom valorizacijom mogla da bude prepoznata u budućnosti.

– Jedan od proizvoda za koji u ovom trenutku možemo reći da je najprepoznatljiviji brend Crne Gore jeste vino, proizvod koji se izvozi na veliki broj evropskih i svjetskih tržišta – kazali su Pobjedi iz Ministarstva ekonomije. 

Iz tog Vladinog resora poručuju da pored vina, zna- čajan potencijal u budućnosti mogu imati razne vrste crnogorskih sireva, prirodni izvori vode, maslinovo ulje, ljekovito bilje i čajevi, kao i njeguški pršut, koji je za sada jedini proizvod sa nacionalnom oznakom geografskog porijekla.

– U narednom periodu je potrebno raditi na valorizaciji crnogorskih proizvoda, što je zadatak ne samo države koja stvara neophodne zakonske pretpostavke za to, već i proizvođača i izvoznika koji treba da ulažu u kvalitet i način predstavljanja proizvoda – rekli su predstavnici Ministarstva.