DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KOŠARKA
 
Miro Bilan otkazao igranje na Eurobasketu
Autor/izvor: SEEbiz / Sportske novosti
Datum objave: 26.07.2017. - 11:14:32
ZAGREB - Vijest da Miro Bilan neće biti na raspolaganju reprezentaciji ovo ljeto je stigla i proširila se u utorak, ali službenu potvrdu, čak ni od hrvatskog izbornika Ace Petrovića, koji danas objavljuje konačan popis kandidata za Eurobasket, nije bilo moguće dobiti.

Međutim, gotovo je sigurno da Bilan otpada s popisa 11 igrača kojima će izbornik danas priključiti još četvoricu iz “kineske” reprezentacije (najvjerojatnije Dominik Mavra, Ivan Ramljak, Tomislav Zubčić i Ivan Buva), a razloge bismo trebali saznati u danima koji dolaze.

Tako je Hrvatska ostala bez trećeg centra (ranije su Petroviću otkazali Ante Žižić i Ivica Zubac), a ujedno i bez točno pola prošlogodišnje reprezentacije, koja je preko torinskih kvalifikacija došla do olimpijskog četvrtfinala u Riju. Prije Bilana otkazao je i Mario Hezonja, ozlijeđeni su Luka Babić i Marko Arapović, a Aco nije ni zvao Roka Stipčevića i Željka Šakića.

Ostala je petorka Roko Ukić, Kruno Simon, Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Darko Planinić, uz Filipa Krušlina, koji na OI nije odigrao ni sekunde, dok je priključen kvartet sastavljen od silno talentiranog Dragana Bendera i veterana Marka Popovića, Marka Tomasa i Luke Žorića.

Od 1. kolovoza (početak priprema pomaknut je sa 27. srpnja) će izbornik Petrović riješavati dvije dvojbe, onu između Mavre i Ramljaka u vanjskoj liniji (donose različite stvari pa treba procjeniti što će biti korisnije) te Buve i Zubčića pod košem...