SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONCERTI
 
Mišo ponovo oduševio Arenu
Autor/izvor: Jurica Ilić
Datum objave: 25.01.2016. - 21:51:26
ZAGREB - Iz Croatia Recordsa javljaju, ne bez ponosa, kako je legendarni pjevač Mate Mišo Kovač u subotu navečer nastupio je u zagrebačkoj Areni pred više od 11.000 obožavatelja i time potvrdio status najuspješnijeg pjevača zabavnih melodija na prostorima bivše države.

Oduševljeni fanovi su od prve do zadnje pjesme uglas s njim pjevali hitove poput "Ti si pjesma moje duše", "Još i danas teku suze jedne žene", "Dalmacija u mom oku", "Drugi joj raspliće kosu", "Poljubi zemlju", "Proplakat će zora", "Svi pjevaju, ja ne čujem", "Ostala si uvijek ista" i ostale bezvremenske hitove.

Osim Miše Kovača, na koncertu su kao posebni gosti nastupili Slavonske lole, klapa Kampanel te Vlado Kalember koji su dodatno oduševili brojne posjetitelje. Nakon dvosatnog koncerta prepunog hitova i emocija Mate Mišo Kovač je još jednom dokazao da je riječ o karizmatičnoj glazbenoj legendi kojeg publika već gotovo 50 godina revno prati.

"Moj koncert je 50 posto moj, a 50 posto moje publike, a ovo ludilo što ste vidjeli večeras - to je tako uvijek na mojim koncertima. To je moj koncert, ali i njihov koncert i oni znaju da nisam nikad rekao: "Ajmo, što čekate". Ja zašutim, dignem ruku i oni sami reagiraju. Ako cijeniš sebe, cijenit ćeš i drugoga, a ako ne cijeniš sebe, nećeš nikoga cijeniti", komentirao je pod dojmom koncerta Mišo Kovač za CMC televiziju.

Iza Miše Kovača je preko četrdeset singlica, dvadeset studijskih albuma, nebrojena diskografska priznanja: srebrne, zlatne, platinaste, dijamantne ploče. Godine 2005. Institut hrvatske glazbe uručio mu je posebno priznanje za 'najveći broj prodanih ploča u povijesti hrvatske diskografije'. Vlasnik je Porina za životno djelo te Zlatne ptice koju je Jugoton odnosno Croatia Records dijelio svojim izvođačima za milijun prodanih primjeraka.