DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROJEKTI
 
Muzej Apoksiomena dio turističkog itinirera u europskom projektu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 12.09.2019. - 10:11:00
MALI LOŠINJ - Malološinjski Muzej Apoksiomena postaje dio turističkog itinirera u sklopu europskog projekta KeyQplus kojim se promoviraju referentne točke/lokacije za turiste, profesionalce i građane koje zanima kultura i gastronomija, izvijestili su iz malološinjske Turističke zajednice koja je jedan od devet hrvatskih partnera u tom projektu.

Projekt "KeyQ%2B: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske", u Malom Lošinju predstavljen je ovoga tjedna, s ciljem razmjene iskustva, prezentacije proizvoda i jelovnika te promocije projektnih rezultata.

Turistička zajednica grada Malog Lošinja jedan je od devet hrvatsko-talijanskih partnera u tom projektu, a u njemu je osim Muzeja Apoksiomen još sedam KeyQ mjesta/lokacija (restorani, kazalište i druga).

"Glavni rezultati KeyQ projekta su gastronomski vodič i turistički itinerer, didaktički programi i radionice razmjene iskustava namijenjeni djelatnicima turističko-ugostiteljskog sektora prekograničnog područja te stvaranje sedam KeyQ mjesta", kažu iz Turističke zajednice.

Dodaju da se sve radi multidisciplinarno u suradnji dionika iz sektora kulture i turizma, ugostiteljstva, gastronomije i poljoprivrede, povijesti i etnografije, arhitekture i društvenih znanosti te obrazovanja.

Uključivanje Muzeja Apoksiomena u KeyQ drže dodatnim prilogom promociji bogate povijesno-kulturne baštine.