SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POSJET
 
Naftalan u lovu na američke pacijente
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 15.11.2016. - 12:34:26

ZAGREB - Naftalan, specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju iz Ivanić-Grada, koja jedina u Europi i jedna od rijetkih u svijetu u liječenju kožnih i upalnih reumatskih bolesti primjenjuje jedinstven prirodni resurs, naftalan, jučer su posjetili predstavnici vodeće američke konzultantske kuće u području zdravstvenog osiguranja Strongside Solutions kako bi se upoznali s mogućnostima uspostave suradnje Naftalana s najvećim američkim osiguravajućim kućama i dovođenju njihovih osiguranika na liječenje u Hrvatsku.

Predsjednik i potpredsjednik uprave Strongside Solutionsa, Wendell Strickland i Morgan Pile svoj posjet Naftalanu iskoristili su i za upoznavanje sa svim zdravstvenim uslugama koje bolnica u Ivanić-Gradu pruža, kao i posebnostima naftalanoterapije koja je prepoznata kao jedinstvena metoda u liječenju kožnih i upalnih reumatskih bolesti čemu svjedoči i interes američkih konzultanata za zdravstveno osiguranje.

„Vrlo smo ugodno iznenađeni boravkom u Naftalanu, kao i svime što su nam naši domaćini ovdje pokazali. Primjena naftalanoterpaije u liječenju kožnih i upalnih reumatskih bolesti po čijoj je primjeni Naftalan jedinstven u svjetskim razmjerima, kao i rezultati koje bolnica u Ivanić-Gradu ostvaruje u dugogodišnjem iskustvu s pacijentima s tim indikacijama, uistinu su impresivni" izjavio je Wendell Strickland, predsjednik uprave konzultantske kuće Strongside Solutions.

Kuća Strongside Solutions koristi mrežu velikih poslodavaca zainteresiranih za mjere optimiziranja troškova u sklopu plana zdravstvenog osiguranja svojih zaposlenika, a nakon što već uspješno djeluje na tržištima Rusije, Njemačke i skandinavskih zemalja, uspostavom ove suradnje Naftalanu bi se širom otvorila i vrata tržišta SAD-a.

"Iznimno sam ponosan na sve veći interes kojeg i strane osiguravajuće kuće pokazuju za Naftalan. Naša jedinstvena priča liječenja neugodnih kroničnih kožnih bolesti prirodnim ljekovitim činiteljima sve je više prepoznata u cijelom svijetu, a kvalitetu naše usluge najbolje potvrđuje to što se velika većina gostiju nakon boravka u Naftalanu uvijek želi ponovno vratiti. Uspostavom suradnje s osiguravajućim kućama iz SAD-a predstavljao bi značajan iskorak, kako za Naftalan i Ivanić-Grad, tako i za cjelokupan razvoj zdravstvenog turizma u Hrvatskoj" izjavio je Goran Maričić, ravnatelj Naftalana.

Dolazak gostiju iz SAD-a u Ivanić-Grad i posjet bolnici Naftalan realiziran je u organizaciji Poliklinike Bagatin u suradnji s agencijom za medicinski turizam RexRea, a tijekom svog boravka u Hrvatskoj održali su susrete i s predstavnicima Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore te nekoliko drugih vodećih zdravstvenih ustanova.

Naftalan, zemno mineralno ulje koje ubrajamo u prirodne ljekovite činitelje, komercijalno se u medicini koristi jedino u Azerbejdžanu i Ivanić-Gradu gdje se već više od 25 godina uspješno koristi u terapiji kožnih bolesti, posebno psorijaze i neurodermatitisa, ali i upalnih procesa u zglobovima poput artritisa, opeklina i rehabilitaciji poslije raznih operativnih zahvata.