SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRIZNANJA
 
Nagrada Josipi Lisac za izniman doprinos hrvatskoj glazbi
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 22.11.2017. - 21:17:12
ZAGREB - Tijekom proslave 25. obljetnice Hrvatske glazbene unije u Zagrebu 7. prosinca, u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, dodijelit će se godišnja priznanja za 2017. godinu.

Josipa Lisac, Nenad Bach, Robert Funčić, Hladno pivo, Jovanka Bukvić 'Josie', te posmrtno Mladen Magud, dobitnici su godišnjih priznanja Hrvatske glazbene unije za 2017. godinu.

Odluku o dodjeli tih godišnjih nagrada za grupna i pojedinačna ostvarenja u glazbenoj djelatnosti za 2017. donio je Glavni odbor Hrvatske glazbene unije.

Priznanje te unije za grupna ostvarenja za 2017. dobila je zagrebačka rock grupa Hladno pivo u povodu njezine 30. obljetnice, a splitski gitarist i studijski glazbenik Mladen Magud posmrtno je nagrađen za doprinos glazbenoj struci i hrvatskoj glazbi.

Priznanje za doprinos glazbenoj struci i promicanje hrvatske glazbe 2017. dobila je Jovanka Bukvić 'Josie' iz Rijeke, voditeljica prodavaonice 'Dallas', male riječke glazbene oaze.

Prepoznavanje rada i nagrađivanje članova te drugih koji pridonose razvoju struke dio je dugogodišnje prakse Hrvatske glazbene unije. U proteklih dvadeset godina - od 1997. do 2017. godine - fizičkim i pravnim osobama posebno zaslužnima za ostvarivanje ciljeva te unije dodijeljeno je 160 nagrada.