SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRIZNANJA
 
Nagrada ULUPUH-a za životno djelo industrijskom dizajneru Davoru Grünwaldu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 16.12.2017. - 11:52:51
ZAGREB - U povodu 67. godišnjice od osnutka ULUPUH-a, u ponedjeljak, 18. prosinca dodijelit će se ULUPUH-ove nagrade za 2017., a Nagradu za životno djelo dobio je industrijski dizajner iz Zagreba Davor Grünwald ( 1943.) priopćeno je u subotu iz ULUPUH-a.

Nagradu za najbolji izložbeni projekt dobila je Međunarodna izložba grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija Zgraf 12, s temom „Društvene reprize".

Nagrada za najbolji izdavački projekt dodjeljuje se knjizi „ULUPUH-ova modna povijest – Umjetnost odijevanja", autorice Ane Lendvaj, urednika Doroteje Jendrić i Davora Klarića te oblikovatelja knjige Bachrach&Krištofića.

Nagradu za najboljeg mladog umjetnika dobio je arhitekt Ivan Capan (Zagreb, 1983.).

ULUPUH-ove nagrada u 2017. godini dodijelit će u ponedjeljak, 18 prosinca, na svečanosti u Staroj gradskoj vijećnici predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić.

Pored dodjele nagrada uručiti će se ULUPUH-ovo priznanje za poseban doprinos ugledu udruge Dori Pezić Mijatović (1937.), renomiranoj keramičarki, članici ULUPUH-a od 1967. godine koja redovito izlaže samostalno te na brojnim grupnim izložbama i međunarodnim izložbama keramike. Pezić Mijatović imala je dvije velike retrospektivne izložbe u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu a njeni radovi nalaze se u fundusima mnogih muzeja i galerija. Jedna je od osnivačica međunarodnog simpozija keramike u Našicama.

Pohvala će se uručiti autorskom timu novog ULUPUH-ovog projekta 'Kreativci' (Jelena Blagović, Tatjana Grgurina Vučetić, Lucija Gudlin, Jadranka Hlupić i Petra Krpan, Alen Novoselec, Sanja Rocco, Kruna Tarle, Maša Štrbac). Riječ je o ciklusu online natječaja za djecu i mlade koji se veže uz ULUPUH-ove programe, kojima se uspostavlja uspješna komunikacija ULUPUH-a s mladim generacijama, te ih se potiče da se okušaju u umjetničkom oblikovanju i dizajnu.

Predsjednica ULUPUH-a dr. Ivana Bakal uručit će pohvale i priznanja te proglasiti počasne članove ULUPUH-a.

Foto: dizajn.hr