DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ULAGANJA
 
Nielsen: U Lušticu ulažemo 1,1 milijardu eura
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 26.03.2012. - 08:43:10
PODGORICA - Projekat na Luštici je najvažniji za našu kompaniju zbog atraktivne lokacije i autentičnosti naselja koje namjeravamo da izgradimo, izjavio je u intervjuu „Danu" novi izvršni direktor Orascom developmenta Gerhard Nielsen.
Njegova kompanija, kako je dodao, namjerava da do 2025. godine u poluostrvo Luštica investira 1,1 milijardu eura. Trenutno se izvode pripremni radovi i kompetira projektna dokumentacija, dok se početak gradnje ekskluzivnog kompleksa planira krajem tekuće ili početkom naredne godine.

- Generalno, građevinari se uvijek suočavaju sa problemima. U ovom trenutku je poseban akcenat na nepovoljnom finansijskom okruženju. Pošto se tražnja klijenata postepeno mijenja, oprezno pristupamo svakom narednim koraku. Izuzev Luštice jako nam je bitan projekat u švajcarskom Adermatu koji je u završnoj fazi. Za njihovu realizaciju potrebna nam je podrška banaka i drugih partnera, što teže ide nego u predkriznom periodu, rekao je Nielsen.

On je saradnju sa crnogorskom Vladom i opštinom Tivat – ocijenio odličnom.

- Odlična saradnja i maksimalna podrška znače za realizaciju dugoročnih projekata, tim prije što zavisimo jedni od drugih. Predsjednik Opštie Tivat Miodrag Kankaraš je oduševljen projektom i kad smo nailazili na probleme redovno smo ih brzo rješavali, zaključio je Nislein.