SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POHVALNO
 
Novak Đoković gradi vrtić u naselju Stepa u Beogradu
Autor/izvor: SEEbiz / Večernje novosti
Datum objave: 30.12.2018. - 08:43:37
BEOGRAD - Fondacija Novak Đoković gradiće obdanište u beogradskom naselju Stepa Stepanović, za Novosti otkriva Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Beograda. On ističe da je u toku izrada idejnog rešenja i projektne dokumentacije, a radovi bi trebalo da počnu u prvoj polovini sledeće godine.

Uz veliku zahvalnost fondaciji najboljeg tenisera sveta, Gak ističe da će nova predškolska ustanova doprineti rešavanju problema nedostatka mesta u ovom naselju na opštini Voždovac, čiji su stanovnici, uglavnom, mladi bračni parovi sa decom.

- Vrtić koji će graditi Fondacija Novak Đoković biće najsavremenija predškolska ustanova u Srbiji - navodi Gak.

- Objekat će se nalaziti na parceli, koja je i planom izgradnje naselja, predviđena za kombinovanu predškolsku ustanovu. Obdanište će biti maksimalnih kapaciteta i moći će da primi oko 250 mališana jaslenog i vrtićkog uzrasta. Još jednom moram da zahvalim Fondaciji.

U naselju Stepa Stepanović na Voždovcu postoji vrtić Mala sirena koji je otvoren na proleće 2015. godine. Ovo obdanište pohađa oko 300 mališana, ali su postojeći kapaciteti nedovoljni, pošto u Stepi postoji veliki broj male dece. Zbog manjka mesta, u Maloj sireni se već dve godine ne raspisuje konkurs za upis u vrtićke grupe, pošto su unapred "rezervisane" za mališane koji dolaze iz jaslica. Pored ovog obdaništa, otvoren je i depadans, ali je broj mesta mali i nedovoljan.

Stanovnici Stepe su više puta protestovali, tražeći izgradnju drugog obdaništa, što im je bilo predočeno kada su kupovali stanove, a zahvaljujući Fondaciji Novak Đoković to će biti ispunjeno.