DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVITETI
 
Novi film Woodyja Allena"Wonder Wheel" od četvrtka u kinima
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 13.12.2017. - 08:26:33
ZAGREB - Točno na 83. rođendan Woodyja Allena, 1. prosinca, novi film tog živućeg klasika i jednog od najaktivnijih suvremenih redatelja "Wonder Wheel" krenuo je sa svojom američkom kino distribucijom, a dva tjedna kasnije moći će ga pogledati i hrvatska publika - od četvrtka, 14. prosinca, kada kreće u redovitu domaću kino distribuciju.

Redatelj, koji od 1982. godine svake godine snimi najmanje jedan film godišnje, svoj je novi uradak posvetio mjestu i vremenu svog djetinjstva - Coney Islandu pedesetih godina .

Zvjezdani glumački postav predvodi Kate Winslet, u ulozi Ginny, labilne žene koja je željela postati slavna glumica, no spletom okolnosti i vlastitih grešaka našla se u braku sa čovjekom kojeg zapravo ne voli.

Dok radi kao konobarica, sanjari o prošlosti na kazališnim pozornicama i pokušava pokrpati štete koje uzrokuje njezin problematični sin, susreće zgodnog mladog spasitelja s plaže Mickeyja koji želi postati dramski pisac (glumi ga pjevač Justin Timberlake).

S njime pokušava proživljava neproživljenu mladost, iza leđa suprugu Humptyju (Jim Belushi) koji slabo zarađuje kao voditelj vrtuljka u vrevi zabavnog parka koji za protagoniste filma nije nimalo zabavan.

U život im ulazi i suprugova kći Carolina (Juno Temple), dok bježi od muža gangstera koji je naručio njezino ubojstvo jer je otkrila njegove mutne poslove policiji.

Vizualnu posvetu Coney Islandu u toj humornoj drami šarenih kulisa potpisuje direktor fotografije Vittorio Storaro, trostruki dobitnik prestižne nagrade Oscar - za filmove "Apokalipsa danas", "Crveni" i "Posljednji kineski car".

Višestruki Oskarovac Woody Allen (New York, 1935.) proslavio se romantično-neurotičnim komedijama s elementima parodije i slapsticka, počevši od "Annie Hall" iz 1977. godine.

Njegovoj filmografiji s pedesetak naslova doprinijeli su i niskobudžetni filmovi iz devedesetih, "Muževi i žene", "Meci iznad Broadwaya", "Moćna Afrodita" i "Biti najbolji" te u novom stoljeću "Match Point", "Vicky Cristina Barcelona", "Ponoć u Parizu".