SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAJAVE
 
Od jeseni avionska linija Beograd-Peking
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 26.05.2017. - 08:41:01
BEOGRAD - Peking i Beograd će se povezati od septembra, kineska aviokompanija Hainan Airlines (HNA) uvešće liniju između prestonica Srbije i Kine, pišu današnje "Večernje novosti". 

Planirano je da u prvih nekoliko meseci na toj maršruti erbas A330-300 sleće i u Prag. Hainan Airlines je već podneo zahtev kineskom Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo. Njihov plan je da na ovoj relaciji saobraćaju dva puta nedeljno i to ponedeljkom i petkom. Erbas A330-300 ima 260 mesta u ekonomskoj i 32 mjesta u biznis klasi. 

"Novosti" podsećaju da je premijer Aleksandar Vučić je uoči nedavne posjete Kini rekao da očekuje konačni dogovor oko aviolinije i nagovestio da bi nova linija tokom prvih šest meseci mogla da se odvija preko nekog evropskog grada. Kompanija HNA Grupa je nedavno potpisala pismo o namerama sa Vladom Srbije o uspostavljanju dugoočekivanih interkontinentalnih letova između dva glavna grada. 

Predsjednik Kineske jugoistočnoevropske poslovne asocijacije (CSEBA) Mario Rendulić je za Novosti tada izjavio da će se let za Kinu Srbiji višestruko isplatiti, jer će Beograd postati "hub" za putnike iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije. 

- Avioni kompanije HNA Grupe trebalo je da lete iz Kine do Hrvatske, ali čim je Srbija ukinula vize Kini, oni su odustali od te namere zbog komplikovanih viznih i drugih tehničkih procedura jer je Hrvatska članica EU, istakao je Rendulić.

 Medvescak