SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FESTIVALI
 
Oktoberfest: Popijeno manje piva nego 2018.
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 07.10.2019. - 08:07:02
MUNCHEN - U bavarskom glavnom gradu Munchenu u nedjelju je zatvoren tradicionalni festival Oktoberfest, a prema riječima organizatora ove godine su zabilježili 6,3 milijuna posjetitelja koji su popili ukupno 7,3 milijuna litara piva.

Broj posjetitelja bio je približno isti kao i prošle godine, ali očito su bili manje žedni, jer su na ovogodišnjem festivalu popili 200.000 litara piva manje nego prošle godine. Od otvaranja 21. rujna uz piće pojelo se ukupno 129 volova i 29 teladi.

"Ovogodišnji Oktoberfest bio je miran s opuštenom i veselom publikom", rekao je na kraju festivala njegov direktor Clemens Baumgaertner.

Njegove izjave podržava policija, koja je saopćila kako je ove godine zabilježila stopostotni pad kriminala u odnosu na prošlu godinu. Bilo je i manje problema povezanih s prekomjernim pijenjem. Ljekari su liječili 600 ljudi koji su bili pijani, što je 120 manje nego prošle godine.

Policajci su, međutim, zabilježili rekordan broj onih koji su se vozili pijani nakon što su prisustvovali festivalu. Zaustavili su 774 pripita vozača, uključujući 414 na električnim skuterima.