DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FESTIVALI
 
Olipski ljetni festival otvara se 8. srpnja
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 30.06.2017. - 21:49:00
Zadnja izmjena: 01.07.2017. - 11:52:47
ZAGREB - Cjelovečernjim koncertom klape Hrvatske ratne mornarice 'Sv. Juraj' i orkestra HRM s gostima, u subotu 8. srpnja s početkom u 20.30 h započet će svečanost otvorenja ovogodišnjeg izdanja Olipskog ljetnog festivala koji će se odvijati do 12. kolovoza na otoku Olibu, a neki od festivalskih sadržaja bit će izvedeni i na drugim otocima zadarskog arhipelaga - Istu i Silbi.

Svečanom festivalskom ozračju doprinjet će i jedan od brodova hrvatske ratne flote koji će na dan otvorenja Olipskog ljetnog festivala uploviti u olipsku luku, a svi posjetitelji Oliba imat će priliku tijekom dana razgledati raketnu topovnjaču Hrvatske ratne mornarice.

Ova ljetna manifestacija od kulturno-umjetničkog i turističkog značaja za otok Olib i cijelu Zadarsku županiju i ove godine se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH - Kolinde Grabar-Kitarović te Ministarstva obrane RH, uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra i Upravnog odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra, Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije, brojnih sponzora i donatora te medijskih pokrovitelja. Festival je posvećen dramskim umjetnicima Ani Karić i Bogumilu Klevi te Miloradu Rućandu, istaknutom članu Udruge Olib.

Bogat i raznolik festivalski program obiluje atraktivnim kazališnim predstavama, koncertima zabavne, klasične i rock glazbe, sportskim sadržajima te zanimljivim radionicama, a u kojem sudjeluju domaći eminentni umjetnici i umjetničke organizacije. Olipski ljetni festival odvija se u organizaciji Udruge OLIB i Kazališne družina Bastien, a pod producentskom i redateljskom palicom Ljube Zečevića te tehničkim vodstvom Euzebija Šimunića. Produkcijska podrška projekta je kreativna platforma Organizam. Ulaz na sva festivalska događanja je slobodan. Dobrodošli.