SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KOŠARKA
 
Olympiakos želi u ABA ligu
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 14.03.2019. - 17:46:50
ZAGREB - Katalonski El Mundo Deportivo prije mjesec dana donio je nevjerojatnu vijest. Trostruki europski prvak Olympiakos želi istupiti iz grčke lige i hoće igrati ABA ligu.

Razlog je skandal u polufinalu Kupa Grčke, kad je Olympiakos napustio parket na poluvremenu zbog tendencioznog suđenja protiv mrskog mu rivala Panathinaikosa.

Klub iz Pireja odlučio se zbog toga na radikalan korak – istupanje iz lige.

Iz Pireja su tada poručili da im više ne pada na pamet igrati protiv PAO-a ako budu sudili grčki suci, a tražili su izuzeće sudaca koji su sudili tu spornu utakmicu u polufinalu kupa.

Košarkaški savez Grčke ih je, naravno, odbio, a čelnici Olympiakosa poslali su danas dopis ABA ligi kako bi se raspitali o uvjetima koji su potrebni za pristupanje Jadranskoj ligi.

''Istina. Olympiakos nam je poslao dopis. Žele znati sve o uvjetima ABA lige. Zanimaju ih svi detalji'', kratko nam je ovu senzacionalnu vijest prokomentirao Krešimir Novosel, direktor ABA lige.

U slučaju da Olympiakos u skoroj budućnosti ipak postane član ABA lige, to ne bi bio prvi put da jedan velikan izvan prostora bivše države zaigra regionalnu ligu. Prije osam godina prvak je bio Maccabi iz Tel Aviva (Maccabi je igrao finale i 2003. kad je u slavnoj utakmici izgubio od Popovićevog Zadra), ali razlozi pristupanja Ponosa Izraela bili su posve drugačiji od ovog Olympiakosovog i osvajanje ABA lige tada nije bilo nikakva posebna nagrada u vidu plasmana u Euroligu kao što je slučaj danas. Također, Maccabi je tada ABA ligu igrao izvan konkurencije, a paralelno je sudjelovao i u nacionalnom prvenstvu. Sada je priča drugačija. Slavni grčki klub želi istupiti iz domaće lige i priključiti se Jadranskoj. Koliko je to izvedivo, teško je reći.