DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZATVARANJE
 
Omiljena dizajnerica Kate Middleton zatvara trgovine
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 19.09.2018. - 20:34:51
LONDON - Irska dizajnerica Orla Kiely, osnivačica modne marke karakteristične po šarenim uzorcima u stilu 70-ih, obustavila je svoje online poslovanje i zatvorila trgovine u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj nakon što je partnerska tvrtka Kiely Rowan završila u stečaju.

Dizajnerica poznata po karakterističnim uzorcima kojima je ukrašavala sve od torba do krevetnih posteljina, 1995. osnovala je modnu marku koja je postala omiljeni brend Kate Middleton, vojvotkinje od Cambridgea.

Kiely će nastaviti s poslovanjem prodavajući nakit i kućanski pribor preko distribucijskih partnera, stoji u izjavi koju je tvrtka u srijedu objavila na svojim stranicama.

Kiely Rowan Plc prestala je s radom u ponedjeljak i zatvorila dvije trgovine u Chelseau i Covent Gardenu u Londonu, kao i svoju maloprodajnu outlet trgovinu u profinjenom trgovačkom centru Kildare Village u Irskoj.

Tvrtka je zadnji maloprodajni trgovac koji je na britanskom tržištu visoke mode zatvorio trgovine uslijed slabe potrošnje, povećanja plaća, viših poreza na imovinu te zbog rastuće online trgovine.

Modno-tekstilni muzej u Londonu trenutno je domaćin izložbe Kielyinih djela koja uključuju više od 150 različitih uzoraka i proizvoda, kao i njezinu suradnju s brojnim fotografima, filmskim producentima i arhitektima.

Izložba pod nazivom 'A Life In Pattern' otvorena je do 23. rujna, rekla je glasnogovornica muzeja.