DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
IN MEMORIAM
 
Oproštaj od Borisa Garaja, uglednog gospodarstvenika
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 24.09.2015. - 19:00:00
Zadnja izmjena: 24.09.2015. - 19:02:05
KOPRIVNICA - U srijedu su se na Gradskom groblju u Koprivnici, od Borisa Garaja, uglednog i izuzetno uspješnog hrvatskog gospodarstvenika, koji je nakon kratke i teške bolesti preminuo u 67. godini života, oprostili njegova obitelj, prijatelji, kolege, političari i poslovni partneri.
Boris Garaj je tijekom svoje bogate poslovne karijere vodeći tvrtku Bilokalnik a potom i kao dugogodišnji generalni direktor koprivničkog Hartmanna obilježio koprivničko ali i hrvatsko gospodarstvo brojnim poslovnim uspjesima koje su pratile inovacije, rast i razvoj.

Boris Garaj je bio generalni direktor tvrtke Hartmann u Hrvatskoj od 1999. do 2011. od kada svoj daljnji doprinos daje kao predsjednik Nadzornog odbora te savjetnik predsjednika Uprave Grupe za strategiju i razvoj tržišta južne i jugoistočne Europe. Između ostalog, bio je i član Skupštine Hrvatske gospodarske komore, predsjednik Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, član Agencije za promicanje izvoza i ulaganja Vlade Republike Hrvatske te potpredsjednik Nadzornog odbora rukometnog kluba Podravka.

Dugi niz godina predstavljao je SDP u odborima za gospodarstvo Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije te Gradskog vijeća Grada Koprivnice. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu.

Posljednju počast i zahvalu u svom je govoru odala i gradonačelnica Koprivnice i saborska zastupnica SDP-a Vesna Želježnjak, a govorio je i Garajev dugogodišnji suradnik i prijatelj Zlatko Ružić.

Fotografija: Marko Posavec