SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
HOTELI
 
Otvoren obnovljeni dubrovački hotel Excelsior
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 26.06.2017. - 23:11:43
DUBROVNIK - Nakon višemjesečne obnove vrijedne više od 80 milijuna kuna, dubrovački Hotel Excelsior u vlasništvu kompanije Jadranski luksuzni hoteli (ALH) Grupe Lukšić, u ponedjeljak je svečano otvoren, a na otvaranju su među ostalim bili i Iris Fontbona, supruga pokojnog Andronica Lukšića, te njegov unuk Davor Lukšić.

''Hotel je dobio novo lice, a uvijek je podizao ljestvicu kvalitete koju gosti očekuju u Dubrovniku'', rekao je pozdravljajući okupljene Davor Lukšić, naglasivši kako se Excelsior obnavljao na starim temeljima i tradiciji.

Predsjednik uprave Jadranskih luksuznih hotela Camilo Soza rekao je kako obnova Excelsiora nije bila lagan zadatak, a zahvalio se svima uključenima u ovaj projekt.

''Bilo je problema, ali izgurali smo na način na koji mnogi nisu vjerovali da je bilo moguće. Ponosni smo što smo ovdje danas'', rekao je on.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao je kako će Grad Dubrovnik uvije poticati ovakve investicije, a istaknuo je kako je potreban zaokret.

''Kad se pitamo kakav turizam danas želimo samo se trebamo okrenuti prema prošlosti i odgovor neće izostati. Treba reći dosta je bilo jer uspjeh nećemo mjeriti brojanjem gostiju nego kvalitetom'', rekao je on.

Inače, u potpunu rekonstrukciju soba i apartmana uloženo je pola milijuna kuna po sobi, što predstavlja prvu značajniju investiciju u Hotel Excelsior od posljednje obnove 2008. godine.

Kako su svojedobno poručili iz ALH, ''investicijom koja je uključila temeljite izmjene na svim smještajnim kapacitetima (158 soba i apartmana) i dijelu interijera hotela, kreiran je sofisticiran hotel suvremenog, nenametljivog dizajna koji naglašava povijesne elemente i arhitekturu ranog 20. stoljeća''.

Za projekt je angažiran hrvatski arhitektonski studio BF, u suradnji sa studiom Franić Šekoranja, a svaki dio hotela osmišljen je kao svojevrsno oživljavanje zlatnog doba Excelsiora.

Hotel Excelsior raspolaže s 158 smještajnih jedinica, uključujući 139 dvokrevetnih soba i 19 luksuznih apartmana razmještenih u dvije cijeline: Villu Odak iz 1913. godine i suvremeniji dio, ''The Tower''.

Iz ALH poručuju kako su pažljivom obnovom originalnog dijela hotela, Vile Odak, zadržani aristokratski detalji dizajna zgrade iz 1913. godine, dok je interijer u novijem dijelu hotela moderniji i suvremeniji.

Redizajnom je potpuno preuređen i prostor recepcije koja odmah pri ulasku u hotel, Abakus piano bar i terasa, a osim postojećih restorana Salin i Prora, otvoren je i restoran Sensus, smješten kraj Abakus piano bara. Hotel je prve goste nakon obnove primio početkom svibnja ove godine.