SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
HGK
 
Otvoreno predstavništvo HGK u Beogradu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 18.04.2018. - 20:13:30
BEOGRAD - Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović i predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavili su da je ponašanje predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u Skupštini povodom posjeta hrvatske delegacije Srbiji, izoolirani incident koji neće utjecati na unaprjeđenje gospodarske suradnje dvije zemlje.

"U pitanju je politički izolirani incident prošlosti koji neće omesti gospodarsku suradnju dvije zemlje", rekao je Burilović na svečanom otvaranju predstavništva HGK u Beogradu. 

Čadež je rekao da je Šešeljev nastup u Skupštini izljev primitivizma čovjeka iz prošlosti i dodao da ga je sram zbog takvog postupka.

"Ovaj incident danas nikome nije trebao, ali nećemo stati pred bilo kakvim primitivizmom. Posebno jer je Hrvatska u Srbiju uložila 800 milijuna eura", rekao je Čadež.

Predstavništvo HGK u Beogradu prvi put je otvoreno prije 17 godina – 2001., ali je zatvoreno 2013. godine, nakon čega je aktivnosti preuzeo Hrvatski poslovni klub. U Srbiji posluje oko 200 hrvatskih poduzeća, a Srbija je četvrta najznačajnija zemlja za hrvatske investitore.