SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAZGOVOR
 
Pahor telefonom razgovarao s Trumpom i njegovom suprugom
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 23.11.2016. - 18:56:40
LJUBLJANA - Slovenski predsjednik Borut Pahor u srijedu je telefonski razgovarao s novoizabranim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, kao i s njegovom suprugom Melanijom Trump, rođenom Slovenkom, objavio je Pahorov ured.
Kako se navodi u priopćenju, Pahor je u razgovoru izrazio želju za uspostavljanjem "bliskih osobnih veza" između nove američke administracije i Slovenije, a razgovarao je i s Melanijom Trump, suprugom Donalda Trumpa, rođenom Slovenkom koja se u SAD gdje je susrela budućeg muža preselila nakon uspješne manekenske karijere u Europi.

Predsjednik Pahor je prema priopćenju američkom kolegi čestitao na njegov pobjedi na izborima, te ga pozvao u posjet Sloveniji.
Trump je Pahora zamolio da prenese najbolje želje slovenskom narodu.
Pahor je imao i "srdačan razgovor" s Trumpovom suprugom i budućom prvom damom, te joj u svoje osobno ime i u ime svoje supruge Tanje zaželio svako dobro i mnogo uspjeha.

Slovenski se predsjednik i sam u mladosti, baš kao i Trumpova supruga, bavio manekenstvom, čime je dopunjavao studentski proračun, ali je rano "zaplivao" u političke vode.

Pahor važi za najpopularnijeg slovenskog političara, ali i jednog od najiskusnijih iako je samo sedam godina stariji od Melanije Trump. Do sada je bio predsjednik parlamenta, predsjednik vlade, a sada mu teče četvrta godina prvog predsjedničkog mandata.

 Medvescak