SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ALBUMI
 
Partibrejkers predstavili album "Sirotinjsko carstvo"
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 19.04.2016. - 21:02:40
BEOGRAD - Grupa "Partibrejkers" predstavila je danas u klubu "Elektropionir" novi album "Sirotinjsko carstvo".
Pet godina nakon živog albuma "Krš i lom" i osam godiina od objavljivanja studijskog izdanja "Sloboda ili ništa", rok ikone, grupa "Partibrejkers", pod etiketom izdavačke kuće "Odličan hrčak" objavila je "Sirotinjsko carstvo".

Na albumu, izdatom prošle godine, nalazi se 11 pesama: "Vrtim se", "Da li put znaš?", "Sitna lova", "Ne mogu da kapiram", "Svakoga dana", "Sirotinjsko carstvo", "Krš i lom", "Paranoje", "Šta radiš?", "I to malo", "Ljubav ne zaboravlja".

"Ukoliko biste rokenrol hteli da nazovete drugim imenom, onda bi to bilo "Chuck Berry", reče legendarna liverpulska "buba" John Lennon. Srpski rokenrol bi trebalo krstiti sa "Partibrejkers" Osmim studijskim izdanjem su zaslužili to", primetio je Nenad Cvetković Gile za "Balkanrock".

Prema mišljenju Marka Vukašića (www.muzika.hr) "Partibrejkers" na novom albumu zvuče sveže i žilavo, dok je Zoran Stajčić (magazin pop kulture "Ravno do dna") ocenio da su snimili još jedan klasik.

"Ovaj album iziskuje ozbiljnost, odgovornost i pažnju slušalaca. Nije puka zabava za šire mase, niti je album koji olako treba shvatiti. On je edukacija kroz stihove i muziku, odgoj i pravilno ponašanje", zapisao je Nikola Frankveli (magazin "Helly Cherry").