SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OPTUŽBE
 
Pet žena optužilo američkog komičara za seksualno uznemiravanje
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 10.11.2017. - 07:22:48
LOS ANGELES - Pet žena iznijelo je optužbe o seksualnom uznemiravanju protiv 50-godišnjeg američkog komičara Louisa C. K. u tekstu objavljenom u četvrtak u New York Timesu, prenosi agencija Reuters.

Tri od pet žena koja su iznijela svoja svjedočanstva izjavilo je da se Louis C. K. samozadovoljavao pred njima. Komičarke Dana Min Goodman and Julia Wolov izjavile su da ih je njihov kolega 2002. godine pozvao u svoju hotelsku sobu tijekom festivala komedije u Aspenu i potom masturbirao pred njima. Još tri žene navele su slična iskustva.

Reuters je pokušao doći do reakcije od komičara, ali je njegova osoba za odnose s javnošću Lewis Kay odgovorio da će se C. K. očitovati pisanom izjavom u "nadolazećim danima".

U Timesovu tekstu C. K. je odbacio sve optužbe i nazvao ih 'glasinama', kad su ga upitali za komentar tijekom promocije njegovog filma "I Love You Daddy" (Volim te tatice) u Torontu u rujnu ove godine.

U četvrtak je u New Yorku naprasno otkazana promocija spomenutog filma, neposredno prije nego što je Times objavio svoju priču.

Louis C. K. je dobitnik Emmyja i jedan od najpopularnijih stand-up komičara, a u svojim je nastupima često koristio doskočice sa seksualnim aluzijama u kojima se spominje i masturbacija. Ovaj je 50-godišnji komičar posljednji u nizu poznatih osoba iz svijeta zabave koji je optužen za seksualno uznemiravanje, a koje su počele s optužbama protiv filmskog producenta Harveyja Weinsteina te glumaca Kevina Spaceyja i Stevena Seagala.