DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KOŠARKA
 
Petrović: Hezonju ću zvati, Zupca ne
Autor/izvor: SEEbiz / 24 sata
Datum objave: 02.07.2017. - 09:17:50
ZAGREB - Dirk, treba ti odmor. Ako budeš igrao za Njemačku, ‘trejdat’ ću te! Izvoli se vratiti u Dallas, rekao je milijarder Mark Cuban, gazda Dallas Mavsa, jednom od najboljih NBA igrača Dirku Nowitzkom ljeto nakon što su uzeli naslov prvaka.

- OK, ‘trejdaj’ me. Ja ću igrati za Njemačku - odgovorio je legendarni “plavi anđeo” i zauvijek kupio srca ne samo njemačkih navijača.

Nowitzki je pod svaku cijenu htio igrati za Njemačku.

Naše mlade zvijezde iz NBA lige ne razmišljaju na takav način kao veliki Dirk. Ivica Zubac neće igrati na Eurobasketu jer ga ne puštaju LA Lakersi. Proslijedio je Zubac broj predsjednika LA Lakersa, legendarnog Magica Johnsona, Aci Petroviću, ali ga naš izbornik nije zvao.

- Što ću ga zvati? Pa doveli su me pred gotov čin. Odlučili su da neće pustiti Zupca i ne trebaju mi dodatna pojašnjenja - rekao nam je jučer Aco, koji će idućeg tjedna ponovno kontakirati Orlandova Marija Hezonju.

Dubrovčanin je već prije poručio kako neće igrati za reprezentaciju ovo ljeto, ali...

- Zvat ću ga za sedam-osam dana. Vidjet ću, možda je promijenio mišljenje. Neće igrati Ljetnu ligu i za njega bi bilo odlično kad bi ovo ljeto proveo s reprezentacijom. Svjestan sam da je kod njega prije “ne” nego “da”, ali probat ću još jednom - kaže hrvatski izbornik.

Svjestan je Aco da će očito biti i bez Hezonje, ali i bez nekoliko igrača koji su otkazali Hrvatska je dovoljno jaka i dobra. Sigurno ćemo biti odlični i bez ovih mladih zvijezda. 

S nama su u skupini Španjolska, Češka, Crna Gora, Mađarska i Rumunjska, koja će biti domaćin skupine C na Eurobasketu koji će se igrati od 31. kolovoza do 17. rujna u četiri države.

- Jasno je da su Španjolci favoriti, ali bili su s osam NBA igrača i u Riju kad smo ih pobijedili - optimist je Petrović.

Reprezentacija se okuplja 27. srpnja. U tri će navrata do odlaska na Eurobasket boraviti u Sv. Martinu na Muri.

- Tamo imamo doista odlične uvjete - kaže Aco.
Od 5. do 8. kolovoza igrat ćemo s Francuskom i Litvom na turniru u Francuskoj. Potom na turniru u Opatiji od 12. do 14. kolovoza s Ukrajinom i Slovenijom. Sa

Slovencima ćemo igrati i dvije utakmice prije odlaska na EP.