DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROJEKTI
 
Pokrenut Alia Mundi, novi časopis iz kulture
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 25.02.2017. - 12:38:47
BEOGRAD - Izašao je prvi broj časopisa iz kulture pod nazivom "Alia Mundi", nastao sa ciljem da promoviše ideje kulturne raznolikosti.

Na sajtu http://aliamundimagazin.wixsite.com/alia-mundi magazin Alia Mundi predstavljen je kao regionalni projekat sa ciljem unapređivanja kulturnih mostova između naroda na prostoru bivše Jugoslavije.

Časopis je usmeren i na upoznavanje publike regiona sa elementima svetske kulturne baštine, odnosno kulture, tradicije i običaja raznih naroda sveta.

Osnivačica i urednica magazina Ana Stjelja u uvodniku prvog broja navodi da "Alia Mundi" želi da pokaže da je svet onoliko bogat koliko različitih kultura neguje te da treba da bude ujedinjen u svojoj kulturnoj raznolikosti i multikulturalnosti.

Magazin kroz sedam stalnih rubrika predstavlja institucije, organizacije i pojedince aktivne na širenju i jačanju značaja kulturne raznolikosti i očuvanja kulturnog nasleđa u Srbiji, regionu i svetu.

Časopis Alia Mundi se štampa na srpskom jeziku, dok je internet izdanje dvojezično (na srpskom i engleskom jeziku). Časopis će izlaziti kvartalno, tri puta godišnje.