SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KAMPANJA
 
Pomozite da se dovrši film o Vladi Divljanu
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 09.04.2017. - 21:33:54
BEOGRAD - Ove nedelje je na platformi Indiegogo počela kampanja za grupno finansiranje (crowdfunding) dokumentarnog filma "Nebeska tema" o čuvenom muzičaru Vladi Divljanu.

Reditelj Mladen Matičević kaže da je oko 80 odsto filma završen.

"Očekuju nas još dve nedelje snimanja. Nadamo se da će premijera da bude na jesen. Nadam se da ćemo uspeti da obezbedimo sredstva uz pomoć 'crowfundinga', što je standardna procedura u svetu kod nezavisnih filmova. Jako sam zadovoljan, pravimo nešto što je drugačije. Da li je i dobro – to će potvrditi publika. Beskrajno sam ponosan što uopšte radim film o Vladi sa svim ovim ljudima", poručio je on.

Matičević je istakao da je ovo, za srpske pojmove, veoma skup dokumentarni film.

"Radi se sa jako mnogo aktera, na mnogo lokacija. Sniman je u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju, na Braču i biće sniman u još nekim gradovima. On nadrasta klasično budžetiranje dokumentarnog filma. Ukupan budžet je oko 250.000 evra. U ovom trenutku smo na između 70 i 75.000 evra od potpune finalizacije. Jedan od razloga zašto je film tako skup je i što se radi kamerama kojima se snimaju vrhunski američki ili evropski igrani filmovi", objasnio je on.

Kampanja na platformi Indiegogo počela je sredinom nedelje. Autori ističu zadovoljstvo činjenicom da su već u prvim satima počela da pristižu finansijska sredstva. Procedura je jednostavna, registracija kratka, a one koji na ovaj način pomognu u realizaciji filma očekuju pokloni.

"Nebeska tema" scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa eks-Ju prostora, koji će specijalno za ovu priliku snimiti i u filmu izvoditi nove verzije čuvenih pesama Vlade Divljana.

U filmu učestvuju Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Emil Tedeschi, Bojana Vunturišević, Dušan Kojić Koja i drugi.

Film su pored Vladinih prijatelja podržali Filmski centar Srbije i Centar za kulturu Vlada Divljan.