SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLAZAK
 
Posljednji ispraćaj Ive Gregurevića
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 07.01.2019. - 15:41:45
ZAGREB - Na zagrebačkom Mirogoju u 15 sati počeo je posljednji ispraćaj legendarnog hrvatskog glumca Ive Gregurevića, koji je u 66. godini iznenada preminuo prvog dana 2019. godine.

Osim članova obitelji, od velikana glumišta došli su se oprostiti brojni kolege, glumci, glumice, redatelji, ali i osobe iz javnog i političkog života. Na Mirogoj su tako došli Goran Navojec, Vedran Mlikota, Anja Šovagović Despot, Ana Begić, Duško Ljuština, Daniel Rafaelić, Davor Bernardić, Vladimir Šeks, Ksenija Marinković, Vili Matula, Dragan Despot, Goran Grgić, Milan Bandić...

- Bio si Bogom dan glumac, poput Šovagovića, koji ti je bio uzor. Sad ste u novoj nebeskoj igri - rekla je Perica Martinović, kolegica pokojnog Gregurevića.

Govore su održali i Vedran Mlikota te Anja Šovagović Despot, koja se osobito rastužila zbog činjenice da je Ivo preminuo na isti dan kad i njezin otac.

Nakon ispraćaja u Zagrebu, u utorak će u glumčevu rodnom Orašju u Bosni i Hercegovini, na groblju u njegovoj Donjoj Mahali, biti upriličen i sprovod, na kojemu se također očekuje velik broj ljudi, a dan kasnije, u srijedu, u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu održat će se i svečana komemoracija.

Foto: Jutarnji list

 Medvescak