SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOGOVOR
 
Postignut ključni dogovor o spajanju T-Mobilea i Sprinta
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 29.04.2018. - 09:11:55
NEW YORK - Američki mobilni operateri T-Mobile i Sprint dogovorili su uvjete spajanja kompanija, izvještava Reuters. Potpisivanje ugovora o spajanju trebalo bi se odviti u ponedjeljak, a time će vrijednost Sprinta narasti na otprilike 26 milijardi dolara.

Zajednička tvrtka imat će više od 27 milijuna klijenata te će izazvati vođe industrije, Verizon Communications i AT&T, na širenje ponude bežične 5G tehnologije.

Prema dogovorenim uvjetima, većinski vlasnik T-Mobile-a, Deutsche Telekom, posjedovat će nešto više od 40 posto nove kompanije te će imati 69 posto udjela u glasačkim pravima tvrtke.

Od objave vijesti o spajanju, vrijednost Sprintovih dionica je narasla 10 posto, a procjenjuje se da će ona uskoro iznositi 6,50 dolara, dok ona T-Mobileovih s rastom od 2,5 posto sada iznosi 64,52 dolara, čime je tržišna kapitalizacija T-Mobile-a narasla na 55 milijardi dolara.

Ovaj je dogovor zapravo dio pregovora koji traju od 2014., a teleoperateri nikako nisu mogli dogovoriti strukturu nove kompanije.