SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTRAGA
 
Potraga u moru hrvatskog ZERP-a za nestalom članicom posade talijanskog broda Musica
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 21.06.2017. - 14:12:21
ZAGREB - I dalje traje koordinirana potraga u hrvatskom teritorijalnom moru, u širem području ZERP-a, za nestalom ženom (1981.) članicom posade talijanskog putničkog broda 'Musica', čiji je nestanak talijanska Služba za spašavanje na moru (MRCC Roma) dojavila u ponedjeljak, 19. lipnja, hrvatskim kolegama u Rijeci, priopćeno je u srijedu iz Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture RH.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanmje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je u ponedjeljak u 3,45 sati dojavu talijanskih kolega iz MRCC Roma, o nestanku ženske osobe koja je, najvjerojatnije, pala u more s palube putničkog broda 'Musica', koji plovi pod talijanskom zastavom.

Nestanak je prijavljen dok je brod plovio hrvatskim morem u području ZERP-a, pa je MRCC Rijeka pokrenula koordiniranu potražnu akciju u suradnji s hrvatskom Obalnom stražom, čija flota nadzire i navedeno područje.

Od zapovjedništva putničkog broda 'Musica' i službenika MRCC Roma doznaje se da je nestala žena, rođena 1981. godine, brazilska državljanka i članica posade putničkog broda, a posljednji puta viđena je u nedjelju, 18. lipnja, oko 17 sati, nedugo nakon isplovljavanja broda iz venecijanske luke. Njezin nestanak primjećen je oko 23,40 sati, nakon čega je uslijedila pretraga broda, a budući da nije pronađena, zapovjednik broda je u nedjelju u 3.40 sati uputio dojavu o nestaloj osobi u moru.

MRCC Rijeka je putem obalnih radio postaja emitirala poruku hitnosti (PAN – PAN) za pojačanim motrenjem za nestalom osobom prema svim sudionicima u pomorskom prometu u području traganja.

Obzirom da je područje traganja najvećim dijelom u području ZERP-a, angažiran je patrolni brod Obalne straže RH koji je pretražio područje plovidbe putničkog broda. U potragu je također angažiran i zrakoplov Obalne straže RH, tipa 'Pilatus' koji je tijekom jučerašnjeg dana obavio zračnu potragu za nestalom, ali bez rezultata.

O nestanku članice posade talijanskog putničkog broda obaviještene su i sve lučke kapetanije i postaje Pomorske policije. Budući da do danas potraga nije dala rezultate, danas će se odlučiti o daljnjem intenzitetu potrage, odnosno, o nastavku traganja u okviru nadzora sigurnosti plovidbe lučkih kapetanija, navode iz Ministarstva.

(Hina) xsp/pp ysp

VEZANE VIJESTI

HINA

Hrvatska izvještajna novinska agencija (HINA) javni je medij i jedina nacionalna novinska agencija u Hrvatskoj čiji su korisnici gotovo svi važniji elektronički i tiskani mediji u zemlji. Osim hrvatskih medija, naše vijesti preuzimaju brojne novinske agencije s kojima Hina surađuje (ANSA, AFP, Reuters, APA, STA) te brojni portali u regiji. U Uredništvu Hine radi 95 novinara i fotoreportera koji prate sve važnije događaje u Hrvatskoj i svijetu. U prosjeku dnevno objavimo gotovo 300 vijesti, izvještaja i biltena, te oko 250 fotografija.

The Croatian news agency HINA is public media outlet and the only national news agency in Croatia. Its subscribers are leading electronic and print media in Croatia, including the national broadcaster HRT and leading news portals, daily and weekly newspapers. Apart from Croatian media, HINA's news articles are also used by many news agencies with which HINA cooperates, as well as by many news portals in the region.

O agencijiImpressumZakon o HiniKatalog informacija

Pretplatite se Oglašavajte Pišite nam Pravo na pristup informaci