SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
U KINIMA U VELJAČI
 
Povratak Clinta Eastwooda među atraktivnijim premijerama u veljači (VIDEO)
Autor/izvor: Damir Demonja
Datum objave: 30.01.2019. - 19:55:00
Zadnja izmjena: 30.01.2019. - 19:58:22
ZAGREB - Za mjesec veljaču hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su dvanaest premijernih filmova. 

Slijedom početka prikazivanja, radi se o ovim filmovima. „Hladna osveta" kriminalistički je triler s Liamom Neesonom u glavnoj ulozi, koji se od uzornog građanina pretvara u hladnokrvnog ubojicu koji želi osvetiti smrt svoga sina.

Kriminalistička drama „Mula", novi je redateljski i glumački uradak legendarnog Clinta Eastwooda, prvi od 2009. godine, „Gran Torina", u kojem se pojavljuje kao redatelj i glavni glumac, u ulozi mule meksičkog kartela, a glumački partneri su mu Bradley Cooper, Michael Pena i „Oskarovka" Diane Wiest. „Escape Room" triler je o šestoro stranaca koji u okolnostima izvan njihove kontrole moraju sačuvati svoje živote. Akcijski super spektakl „Alita: Anđeo borbe" film je vizionarskog redatelja Roberta Rodrigueza i „Oscarima" nagrađivanog redatelja, scenarista i producenta Jamesa Camerona, zasigurno najveći potencijalni hit mjeseca veljače u svjetskim i hrvatskim kinima.

Nagrađivani hrvatski film „Mali", kriminalistička je drama redatelja Antonia Nuića s Franjom Dijakom u glavnoj ulozi, nastavak filma „Seks, piće i krvoproliće". Hvaljena i urnebesna francuska komedija, koja će oduševiti sve ljubitelje francuskog filma i komedija, je „Sve je to zbog ljubavi" s Piom Marmaiem i Audrey Tautou u glavnim ulogama. Nagrađivana i hvaljena drama „Zelena knjiga: Vodič za život", redatelja Petera Farrellyja, s Viggom Mortensenom i Mahershalaom Alijem u glavnim ulogama, jedan je od vodećih favorita ovogodišnje nagrade „Oscar". Svi ljubitelji Lego kocaka i Lego junaka s nestrpljenjem očekuju novi animirani hit, „Lego film 2", sinkroniziran na hrvatski, u 2D, 3D, IMAX 3D i 4DX 3D formatima.

Misteriozna drama „Nestali" pokušaj je rekonstrukcije još uvijek neriješene škotske legende o trojici nestalih svjetioničara otočja Flannan, u kojoj su glavne uloge ostvarili Gerard Butler i Peter Mullan. „100 stvari" njemačka je komedija o konzumerizmu, dok je „Replike" uzbudljiv ZF triler s Keanuom Reevesom, koji obilježava njegov povratak filmovima žanra znanstvene fantastike. Posljednja kino-primjera u veljači je hrvatska urnebesna komedija „Posljednji Srbin u Hrvatskoj" s Krešimirom Mikićem i Hristinom Popović u glavnim ulogama.

Pozornost skrećemo na „15. Oscar reviju" (https://www.blitz-cinestar.hr/15-oscar-revija), koja će se i ove godine održati u multipleksima „CineStar", na joj će biti prikazano 10 filmova nominiranih za nagradu „Oscar" u različitim kategorijama, a trajat će do 10. veljače, kao i na program novih europskih i umjetničkih filmova Zagrepčanima omiljenog kina „Europa" (www.kinoeuropa.hr). Kako je već uobičajeno, moguće su promjene datuma prikazivanja najavljenih filmova ili prikazivanje novih, nenajavljenih.

*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

HLADNA OSVETA (COLD PURSUIT)

Ujedinjeno Kraljevstvo, Norveška, SAD, Kanada, 2019.

Redatelj: Hans Peter Molland

Glumci: Liam Neeson, Emily Rossum, Laura Dern

Žanr: akcija, drama, triler

Trajanje: 118 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: Paradox Films/StudioCanal/Blitz Film & Video Distribution

Osveta se servira hladna.

Život mirnog obiteljskog čovjeka Nelsa Coxmana (Liam Neeson) promijenit će se nakon tajanstvene smrti njegovog sina. Njegova će ga potraga za pravdom od uzoritog građanina pretvoriti u hladnog i ubojitog osvetnika. Kreće u lov na vođu narko-mafije za kojeg vjeruje da je povezan sa smrti njegova sina.

Liam Neeson glavna je zvijezda napetog trilera temeljenog na mračnom skandinavskom trileru „In Order of Disappearance" iz 2014. godine.

U kinima od 7. veljače, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" i „CineStar" Arena IMAX kinu u 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

MULA (THE MULE)

SAD, 2018.

Redatelj: Clint Eastwood

Glumci: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Michael Pena, Taissa Farmiga, Alison Eastwood, Andy Garcia, Laurence Fishburne, Dianne Wiest

Žanr: kriminalistički, drama, triler

Trajanje: 116 minuta

Budžet: 50 milijuna US$

Zarada u SAD do 19. siječnja 2019. godine: 98,4 milijuna US$

Producentske tvrtke/Distributer: Warner Bros./Imperative Entertainment/Bron Creative/The Malpaso Company/BRON Studios/Creative Wealth Media Finance/Blitz Film & Video Distribution

Službena web stranica: http://www.themulefilm.net/

Inspirirano istinitom pričom. Nitko ne može vječno bježati.

Clint Eastwood tumači Earla Stonea, čovjeka u osamdesetima, koji je bankrotirao, sam je i čeka ovrhu nad svojim poslom, kada mu ponude posao u kojem samo mora voziti. Čini se prilično lako, ali Earl, zapravo, postaje mula meksičkog kartela. Posao mu jako dobro ide, čak toliko dobro da mu povećaju „teret", a njega proglase glavnim rukovoditeljem. Earl se vrlo brzo nađe i u središtu zanimanja policije, DEA agenta Colina Batesa (Bradley Cooper). Iako su njegovi problemi s novcem sada prošlost, Earlove davne pogreške počinju izranjati, a pitanje je hoće li imati dovoljno vremena ispraviti ih prije nego ga sustignu ruka pravde ili kartel za koji radi.

Dobitnik nagrade Oscar®, Clint Eastwood, prvi puta nakon 2009. godine i filma „Gran Torino", nalazi se na dvije strane, redateljskoj i u glavnoj ulozi. Režirao je film prema scenariju Nicka Schenka, koji je inspiriran člankom iz „New York Times Magazinea".

U kinima od 7. veljače, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

ESCAPE ROOM (ESCAPE ROOM)

Južna Afrika, SAD, 2019.

Redatelj: Adam Robitel

Glumci: Deborah Ann Woll, Nik Dodani, Tyler Labine

Žanr: drama, misterij, ZF

Trajanje: 99 minuta

Budžet: 9 milijuna US$

Zarada u SAD do 19. siječnja 2019. godine: 43,6 milijuna US$

Producentske tvrtke/Distributer: Original Film/Sony Pictures Releasing/Continental film

Službena web stranica: https://www.sonypictures.com/movies/escaperoom/

Pronađi tragove. Ne vjeruj nikome. Izađi živ. Od producenata filma „Brzi i žestoki".

Šest stranaca nađe se u okolnostima koje su izvan njihove kontrole i moraju koristiti svoje znanje kako bi preživjeli.

U kinima od 7. veljače, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" i „CineStar" Arena IMAX kinu u 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

ALITA: ANĐEO BORBE (ALITA: BATTLE ANGEL)

Kanada, Argentina, SAD, 2019.

Redatelj: Robert Rodriguez

Glumci: Rosa Salazar, Mahershala Ali, Jennifer Connely, Eiza Gonzalez, Christoph Waltz, Keean Johnson

Žanr: akcija, avantura, ZF

Trajanje: 122 minute

Budžet: 200 milijuna US$

Producentske tvrtke/Distributer: Twentieth Century Fox/Lightstorm Entertainment/Troublemaker Studios/TSG Entertainment/Blitz Film & Video Distribution

Službena web stranica: https://www.foxmovies.com/movies/alita-battle-angel

Od producenata filmova „Titanic" i „Avatar". Anđeo je pao. Ratnica se rodila.

Radnja filma „Alita: Anđeo borbe" smještena je stoljećima u budućnost, u grad Iron City, u kojem napuštenu Alitu (Rosa Salazar) u besvjesnom stanju pronalazi suosjećajni cyber-liječnik Ido (Christoph Waltz) koji je dovodi u svoju kliniku. Kada se Alita probudi, ne sjeća se tko je, niti prepoznaje svijet u kojem se nalazi. Aliti je sve novo, svako iskustvo joj je prvo. Dok uči upravljati svojim novim životom i ulicama Iron Cityja, Iro je pokušava zaštititi od njezine misteriozne prošlosti, dok joj novi prijatelj s ulice, Hugo (Keean Johnson), nastoji pomoći da se sjeti svoje prošlosti. Između njih dvoje počne se razvijati sve veća zaljubljenost, sve dok smrtonosne snage ne dođu po Alitu i krenu narušavati njezine novostečene odnose. Tada Alita otkriva da ima izvrsne borilačke sposobnosti koje može iskoristiti kako bi spasila svoje voljene. Odlučna da otkrije istinu o svom podrijetlu, Alita kreće na put koji će je odvesti u borbu protiv nepravdi mračnog, korumpiranog svijeta.

Trostruki dobitnik nagrade Oscar® James Cameron („Avatar", „Titanic") i vizionar Robert Rodriguez („Sin City") stvorili su novu klasičnu junakinju u filmu „Alita: Anđeo borbe".

U kinima od 14. veljače, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" u 2D i Real D 3D i u „CineStar" Arena IMAX kinu u IMAX 3D i 4DX 3D (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" u 2D i Real D 3D (www.cineplexx.hr)

MALI (MALI)

Hrvatska, 2018.

Redatelj: Antonio Nuić

Glumci: Franjo Dijak, Vito Dijak, Iva Babić, Ksenija Marinković, Rakan Rushaidat, Hrvoje Kečkeš, Bojan Navojec, Robert Ugrina, Živko Anočić, Paško Vukasović

Žanr: kriminalistički, drama

Trajanje: 90 minuta

Budžet: 650 tisuća eura

Producentske tvrtke/Distributer: Propeler film/2i Film

Četiri godine zatvora nisu promijenile Franju (Franjo Dijak). On je diler. Supruga mu umire, a njezini roditelji žele ga prikazati kao nesposobnog roditelja i uzeti mu skrbništvo nad sinom, Malim (Vito Dijak). Mali voli oca, voli njegove nekonvencionalne odgojne metode i želi živjeti s njim. Franjo nema namjeru ikome opravdavati način na koji odgaja sina, kao što nema namjeru pustiti da ga itko od njega razdvoji. Za četrdeseti rođendan Franjo dobiva dva poklona koji su rješenje svih njegovih problema.

U kinima od 14. veljače, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr), u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr) i u kinu „Europa" (www.kinoeuropa.hr)

SVE JE TO ZBOG LJUBAVI (THE TROUBLE WITH YOU/EN LIBERTĖ!)

Francuska, 2018.

Redatelj: Pierre Salvadori

Glumci: Adele Haenel, Pio Marmai, Damien Bonnard, Vincent Elbaz, Audrey Tautou

Žanr: komedija, kriminalistički, romansa

Trajanje: 108 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: MK2 Films/Memento Films/Blitz Film & Video Distribution

Urnebesna komedija puna emocija. Izvanredno otkačen. Užitak za gledati.

U gradu na francuskoj rivijeri, detektivka Yvonne (Adele Haenel) mlada je udovica lokalnog heroja i policajca Santija. Kada shvati da njezin suprug ipak nije savršen kako je cijelo vrijeme predstavljala njihovome sinu, te da je u zatvor na osam godina poslao nedužnog mladića Antoinea (Pio Marmai), cijeli svijet joj se sruši. Yvonne želi učiniti sve što može da pomogne šarmantnom Antoineu da se vrati svom životu i svojoj ženi. Sve, osim da mu kaže pravu istinu. Međutim, Antoine ima velikih problema s prilagođavanjem životu izvan zatvora, što će dovesti do niza brojnih komičnih događaja.

Nagrađivani francuski redatelj Pierre Salvadori donosi urnebesnu komediju koja nasmijava do suza.

U kinima od 14. veljače, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

ZELENA KNJIGA: VODIČ ZA ŽIVOT (GREEN BOOK)

SAD, 2018.

Redatelj: Peter Farrelly

Glumci: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Sebastian Maniscalco

Žanr: biografija, drama, komedija

Trajanje: 130 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: Universal Pictures/Participant Media/DreamWorks/Discovery Film & Video Distribution

Službena web stranica: https://www.uphe.com/movies/green-book

Priča inspirirana istinitim prijateljstvom.

Dva puta nominiran za nagradu „Oscar", Viggo Mortensen („Ruska obećanja", „Kapetan Fantastični"), i dobitnik nagrade „Oscar", Mahershala Ali („Moonlight"), tumače glavne uloge u filmu „Zelena knjiga: Vodič za život". U netipičnom izletu u malo drukčiji žanr, redatelj Peter Farrelly („Glup i gluplji", „Svi su ludi za Mary") donosi priču inspiriranu istinitim prijateljstvom koje je nadvladalo rasne i klasne razlike šezdesetih godina prošloga stoljeća u SAD.

Kada 1962. godine Tony Lip (Viggo Mortensen), izbacivač talijansko-američkog podrijetla koji nije završio ni osnovnu školu, dobije posao vozača dr. Dona Shirleyja (Mahershala Ali), svjetski poznatog pijanista Afroamerikanca, njih dvojica moraju se koristiti „Zelenom knjigom za crnce koji se nalaze na putu kroz američki jug" kako bi im ona ukazala na nekolicinu mjesta koja se smatraju sigurnima za Afroamerikance. Suočeni s rasizmom i opasnosti, kao i s neočekivanom humanošću i humorom, njih dvojica prisiljeni su za sobom ostaviti vlastite nesuglasice kako bi preživjeli i doživjeli putovanje svojih života.

Film „Zelena knjiga: Vodič za život" jedan je od najhvaljenijih filmova godine, pobjednik Filmskog festivala u Torontu i dobitnik mnogobrojnih priznanja uključujući i tri nagrade „Zlatni globus" (Najbolji film – komedija, Sporedni glumac i Scenarij), te nominiran za pet nagrada „Oscar" (Najbolji film, Najbolji glavni glumac, Najbolji sporedni glumac, Najbolji originalni scenarij, Najbolja montaža).

U kinima od 14. veljače, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

LEGO FILM 2 (THE LEGO MOVIE 2: THE SECOND PART)

Sinkroniziran na hrvatski

Danska, Kanada, Norveška, Australija, SAD, 2019.

Redatelji: Mike Mitchell, Trisha Gum

Glasovi hrvatske sinkronizacije: Mila Elegović, Bojan Navojec, Alen Liverić, Petra Kurtela, Luka Petrušić, Dajana Čuljak

Žanr: animirani, avantura, komedija

Trajanje: 106 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: Warner Animation Group/Warner Bros. Animation/Warner Bros./Blitz Film & Video Distribution

Dolaze u dijelovima.

Animirani film „Lego film 2" radnju nastavlja gdje je završio prvi film. Bricksburg je sada zastrašujuća poslije apokaliptična pustoš u stilu Pobješnjelog Maxa. Emmet je i dalje neizmjerno sretan, kao i uvijek, ali kada zarobe Wyldstyle, mora se vratiti u stvarni svijet i spasiti je.

Malo koji film je 2014. godine toliko oduševio publiku i kritiku kao „Lego film", a sada nam stiže i drugi dio.

U kinima od 21. veljače, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" u 2D i Real D 3D i u „CineStar" Arena IMAX kinu u IMAX 3D i 4DX 3D (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" u 2D i Real D 3D (www.cineplexx.hr)

NESTALI (KEEPERS)

Ujedinjeno Kraljevstvo, 2018.

Redatelj: Kristoffer Nyholm

Glumci: Gerard Butler, Peter Mullan, Connor Swindels

Žanr: drama, misterij, triler

Trajanje: 101 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: Protagonist Pictures/Blitz Film & Video Distribution

Priča o misterioznom nestanku svjetioničara s otočja Flannan.

U prosincu 1900. godine, tri muškarca koji su radili kao svjetioničari na otocima Flannan, nestali su bez traga, ostavljajući sve svoje stvari za sobom.

Usprkos sveobuhvatnim potragama, nijedan trag nikada nije pronađen. Iako nisu našli čuvare tek sagrađenog svjetionika, pronađeno je nekoliko vrlo neobičnih tragova. Na kuhinjskom su stolu još uvijek bili obroci mesa i krumpira, a jedna je stolica bila srušena. Kreveti su bili neuredni, a satovi zaustavljeni. Svjetiljke su bile temeljito očišćene i spremne za korištenje, a dva od tri kaputa nisu bila u ormaru. Ulazna vrata bila su zaključana...

Film „Nestali" temelji se na istinitoj priči o neobjašnjenoj lokalnoj legendi poznatoj kao misterij Flannanskog otočja. Radi se o jednom od najvećih misterija u škotskoj povijesti koji stručnjaci nisu posve uspjeli riješiti ni danas.

U kinima od 21. veljače, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

100 STVARI (110 THINGS/100 DINGE)

Njemačka, 2018.

Redatelj: Florian David Fitz

Glumci: Florian David Fitz, Matthias Schweighöfer, Miriam Stein, Hannelore Elsner

Žanr: komedija

Trajanje: 101 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: Warner Bros. Pictures/Pantaleon Films/2i Film

Dvojica najboljih prijatelja imaju svoj startup i razvijaju novu aplikaciju. Toni voli svoj aparat za kavu. Paul obožava svoj smartphone. Toni ne može ništa bez svojih tableta za rast kose. Paul ne može funkcionirati bez Amazona, Siri i svih svojih svetih tenisica. Jedan ne može preživjeti dan bez drugoga, ali se isto tako svaki dan natječu tko je veći frajer. Sve se promijeni kada se nađu u svojim stanovima bez i jedne stvari, goli do kože. Tada započinje prvi od 100 dana oklade koju su donijeli: odriču se svih stvari koje posjeduju i svaki dan dobivaju samo jednu natrag. Koliko mi stvarno trebamo sve te stvari koje posjedujemo i tko i što smo bez njih? Najednom, svakodnevni život postaje iznimno kompliciran, a bio bi vrlo jednostavan za obojicu da nemaju goruću želju za pobjedom.

U kinima od 21. veljače, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr)

REPLIKE (REPLICAS)

Ujedinjeno Kraljevstvo, Kina, Puerto Rico, SAD, 2018.

Redatelj: Jeffrey Nachmanoff

Glumci: Keanu Reeves, Alice Eve, Thomas Middleditch

Žanr: kriminalistički, misterij, ZF

Trajanje: 107 minuta

Budžet: 30 milijuna US$

Producentske tvrtke/Distributer: Lotus Entertainment/Blitz Film & Video Distribution

Službena web stranica: https://replicasmovie.com/

Neki ljudi su nezaustavljivi.

Poznati neuroznanstvenik William Foster (Keanu Reeves), čiji su supruga i troje djece poginuli u prometnoj nesreći, potpuno očajan uz pomoć svog najboljeg prijatelja i kolege znanstvenika Eda Whittlea (Thomas Middleditch), odlučuje se na rizičan eksperiment, repliciranje njihovih tijela. Ništa ga neće zaustaviti u tome, čak i ako mora ići protiv cijelog vladinog laboratorija, policije, ali i zakona fizike.

Povratak Keanua Reevesa u filmove znanstvene fantastike. Film „Replike" propitkuje etičnost povratka mrtvih u život, bavi se problemom suočavanja s modernom tehnologijom i kloniranjem obitelji u podrumu.

U kinima od 28. veljače, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

POSLJEDNJI SRBIN U HRVATSKOJ (POSLJEDNJI SRBIN U HRVATSKOJ)

Hrvatska, 2019.

Redatelj: Predrag Ličina

Glumci: Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović, Dado Čosić, Dušan Bućan, Martina Redžepović, Bojan Navojec, Nikša Butijer, Sergej Trifunović, Severina Kojić, Rene Bitorajac, Siniša Popović, Judita Franković

Žanr: akcija, komedija, horor

Trajanje: 90 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: Art & Popcorn/Kinorama/2i Film

Službena web stranica: http://www.kinorama.hr/filmovi/Posljednji-Srbin-u-Hrvatskoj/52

Voda, krv, rakija i zombi epidemija.

Prva hrvatska zombi komedija, s vrhunskom glumačkom ekipom. Priča iz budućnosti u kojoj zagrebačkog bonvivana Miću i filmsku heroinu Franku zombi epidemija zatiče potpuno nespremne i vodi ih u avanturu punu ponekad smiješnih, ponekad strašnih, a najčešće ludih situacija. Jedno je sigurno: sve su im prepreke izazov, a cilj je samo jedan: preživjeti!

U kinima od 28. veljače, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)