SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
GASTRO
 
Predstavljena Bluesunova Incentive akademija
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 11.12.2018. - 16:38:00
Zadnja izmjena: 11.12.2018. - 19:59:24
ZAGREB - U Bluesun hotelu Kaj, na gastro - miksološkom druženju pod imenom „Vruća pića i Božićna priča" predstavljen je ciklus specijaliziranih radionica Bluesunovih korporativnih šefova: Incentive Akademija. 

Ovaj jedinstven projekt u hrvatskom hotelijerstvu proizašao je iz Bluesun akademije, prve interne hotelske akademije u Hrvatskoj, a temeljen je na desetogodišnjem iskustvu treninga i radionica kroz koje je, samo prošle sezone, prošlo čak 400 Bluesunovih zaposlenika- kuhara, slastičara. konobara, barmena i sommeliera.

- Ovo je prvi put da jedan hotelski lanac organizira eksterne radionice. Riječ je o „knowledge incentivu" koji nije namijenjen isključivo gostima, već svima onima koji žele drugačije i više – a one to i jesu i nude sinergiju miksologije, slastičarstva i kulinarstva na ekskluzivan i inovativan način, rekla je Martina Kovačić, direktorica društva Salve Regina d.o.o.

Polaznike Incentive akademije u Bluesun hotelu Kaj očekuje edukacija u malim grupama s vrhunskim, nagrađivanim gastro-miksološkim trojcem: chefom Tomislavom Kožićem, korporativnim šefom Bluesuna za kulinarstvo, najpoznatijom hrvatskom pastry cheficom, Petrom Jelenić, korporativnom šeficom Bluesuna za slastičarstvo i miksologom Damirom Klisurićem, korporativnim šefom za barsko poslovanje.

U pripremi jela i pića koristit će se vrhunska oprema, najkvalitetnije namirnice i brandovi uz primjenu najnovijih kulinarskih tehnologija.Bluesunov trojac chefova kroz tri je neodoljiva gastro- miksološka slijeda spojio Zagorje s "ostatkom svijeta" i dao tek naslutiti što sve polaznike očekuje na njihovim radionicama. Prva u nizu, „Whiskey experience", pod mentorstvom miksologa Damira Klisurića održat će se 19.prosinca, a prijave za nju moguće je ispuniti na web stranicama Bluesun hotela Kaj: www.hotelkaj.hr.

Polaznici će učiti osnove o ovom destilatu, njegovim bojama, aromama, okusima, kao i o njegovom utjecaju na povijest i društvene odnose. Naravno, sve će se moći provjeriti i praktično, jer ovo će biti prilika za kušanje i ocjenjivanje nekih od najposebnijih whiskeyja od Dalekog istoka do Amerike. Ova miksološka priča, naravno, bit će garnirana maštovitim slijedovima chefovskog dvojca Kožić – Jelenić.

Od siječnja je planirano da se svaki mjesec održi jedna miksološka i jedna gastro radionica. Promotivna cijena prve je 650 kn, a polaznicima preporučujemo da nakon radionica prenoće u hotelu, iskoriste pogodnosti wellnessa i uživaju u ovdašnjoj gastronomskoj ponudi koja je bazirana na autohtonim namirnicama te uistinu dožive nezaboravno iskustvo u srcu Zagorja.