SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
IN MEMORIAM
 
Preminuo Andrej Barbieri
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 09.03.2019. - 22:45:17
RIJEKA - Poznati chef Andrej Barbieri preminuo je u 50. godini života.

Kako piše tportal, Barbieri je preminuo danas u Kliničkom bolničkom centru na Sušaku u Rijeci nakon dugogodišnjih zdravstvenih tegoba. Barbieri je široj javnosti bio poznat kao jedan od članova žirija popularnog kulinarskog showa MasterChef. 

Barbieri je potekao iz obitelji s bogatom kulinarskom tradicijom. Njegov brat Veljko ugledni je. gastronomski ekspert i književnik.
Barbieri je za Večernji list 2014. godine ispričao kao je o kuhanju je najviše naučio zahvaljujući baki Anki. 

– Prave dalmatinske familije imaju tu tradiciju kuhanja i to je jednostavno tako, samo što su moje none bile zbilja posebne. Moj brat Veljko imao je mogućnost odrastati s djedom i bakom i on je prvi pao kao žrtva, a poslije sam se indirektno i ja zarazio kuhanjem – rekao je. 

– Prvo jelo sam skuhao sa šest godina, bio je to milanese. Bio sam sam kod kuće i odlučio sam nešto skuhati, ali moja mama nije bila baš sretna s onim što je zatekla kad je došla doma. Jako se naljutila kad sam joj rekao da sam pržio meso u ulju i maslacu – prisjetio se Andrej Barbieri svog prvog kulinarskog pokušaja. Nakon srednje škole upisao je Filozofski fakultet i otvorio glazbeni klub, a kuhanjem se počeo baviti nešto kasnije, s trideset godina.

- Uvjeren sam da kuhanje mora biti izbor. Iznimno je fizički naporno baviti se tim poslom koji ima kreativnu stranu, ali često nema i kreativni ishod. U tom trokutu čovjek se često izgubi i ako nije motiviran nečim višim, teško će biti uspješan - rekao je Barbieri.