SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
IN MEMORIAM
 
Preminuo glumac Robert Forster
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 12.10.2019. - 13:13:36
NEW YORK - Robert Forster, karakterni glumac najpoznatiji po ulogama u filmovima 'Jackie Brown', 'Mullholland Drive' te remakeu serije 'Twin Peaks', preminuo je u Los Angelesu u dobi od 78 godina nakon teške i kratke borbe s rakom mozga.

Za ulogu u filmu 'Jackie Brown' bio je nominiran za Oscara, a umro je na isti dan kada je njegov novi, s nestrpljenjem iščekivani film 'El Camino: A Breaking Bad Movie' emitiran na Netflixu.

Riječ je o spinoffu megapopularne serije 'Na putu prema dolje' ('Breaking Bad') u kojemu je Robert Forster reprizirao ulogu Eda.

- Rastužila me vijest o smrti Roberta Forstera. Divan čovjek i savršen glumac. Upoznao sam ga na snimanju 'Krokodila' prije 40 godina, a zatim ponovno kada smo snimali 'Na putu prema dolje'. Nikada nisam zaboravio kako je bio ljubazan i velikodušan prema klincu ko ji je tek započinjao karijeru u Hollywoodu. Počivao u miru Bob, napisao je Bryan Cranston, glavni glumac serije.

Karijeru je započeo 1967. godine u filmu 'Reflections In A Golden Eye' u kojemu je glumio uz Elizabeth Taylor i Marlona Branda.
Imao je četvero djece - Bobbyja, Elizabeth, Kate i Maeghan.

 Medvescak