SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
IN MEMORIAM
 
Preminuo je Tigran Kalebota, bubnjar Psihomodo popa
Autor/izvor: SEEbiz / 24 sata
Datum objave: 12.12.2017. - 14:33:23
ZAGREB - Protekloga vikenda iznenada je preminuo Tigran Kalebota (53), bubnjar Psihomodo popa. 

Tigran Kalebota je 1. prosinca proslavio 53. rođendan, a dan kasnije posljednji je put zasvirao pred publikom na “Brucošijadi grada Varaždina”. O iznenadnoj smrti bubnjara, bend se oglasio na društvenim mrežama gdje su molili za razumijevanje dok ne dođu k sebi.

Kalebota je karijeru započeo u grupi Neron gdje je svirao od 1981. do 1983. godine zajedno sa Šparkom. Dolaskom Gopca u bend 1983. godine, grupa Neron promijenila je ime u Psihomodo pop. Jedna od uspješnijih godina za bend je bila 1988. kada su izdali svoj prvi album ‘Godina zmaja’. Probili su se i van granica bivše Jugoslavije, a spot njihovog hita “Ja volim samo sebe” prepjevan na “I’m In Love With Gobac” prikazan je na legendarnom MTV-u.

Ljubav prema glazbi Tigran je naslijedio je od majke Marije koja je svirala glasovir. Ipak, on nije bio jedina zvijezda u obitelji. Naime, njegov otac Marin je redatelj i novinar koji je realizirao više od 1500 prijenosa na HRT-u, između ostalog i posjet američkog predsjednika Richarda Nixona Kumrovcu te niz Sinjskih alki. Na HRT-u, tadašnjoj televiziji Zagreb, nekoliko je godina radio i Tigran koji se ipak odlučio posvetiti samo bendu.

Osim glazbe, Tigran je bio strastveni ljubitelj stripova. Zbog toga je prije šest godina u Kačićevoj ulici u Zagrebu, s Gordanom Šojatom osnovao prvu strip knjižnicu u Europi u kojoj se uz druženje s omiljenim strip-junacima moglo popiti piće te surfati internetom.