SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
IN MEMORIAM
 
Preminuo Stephen Hillenburg, kreator Spužva Boba Skockanog
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 27.11.2018. - 21:56:57
NEW YORK - U 57. godini žvota preminuo je Stephen Hillenburg, tvorac Spužva Boba Skockanog, legendarnog crtanog junaka, objavila je američka televizijska kuća Nickelodeon.

Hillenburg je patio od amiotrofične lateralne skleroze (ALS), bolesti središnjeg živčanog sustava za koju, na žalost, još uvijek nema lijeka. Svoju dijagnozu Hillenburg je objavio u proljeće 2017. Godinu i pol kasnije, podlegao je opakoj bolesti.

"S dubokim žaljenjem obavještavamo vas da je preminuo Stephen Hillenburg, kreator Spužva Boba Skockanog. Danas se u tuzi i tišini prisjećamo njegova života i rada", napisali su na Twitteru iz Nickelodeona. Na društvenim mrežama s animatorom se opraštaju brojni fanovi.

Prva epizoda animirane serije Spužva Bob emitirana je 1999. Od tada podmorske nestašluke Spužve Boba, Kalamarka, Patrika, Planktona i gospodina Klještića prate milijuni djece i odraslih širom svijeta. Do sada je prikazano na stotine epizoda, a kultni glazbenik David Bowie netom pred smrt radio je glazbu za mjuzikl inspiriran Spužvom koji se danas prikazuje na Brodwayu.

 Medvescak