SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VAN PAMETI
 
Prijedlog: Trg bana Jelačića mijenja ime u Trg bana Josipa Jelačića i Franje Tuđmana?
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 28.09.2015. - 17:40:00
Zadnja izmjena: 28.09.2015. - 21:04:45
ZAGREB - Zagrebački Trg bana Josipa Jelačića mogao bi biti preimenovan u Trg bana Josipa Jelačića i dr. Franje Tuđmana ako takav prijedlog u utorak dobije "zeleno svjetlo" Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Gradske skupštine i potom ga prihvate gradski zastupnici na  skupštinskoj sjednici u listopadu.

Predsjednik tog skupštinskog Odbora Zoran Piličić (HDZ) Hini je izjavio da je Odbor dobio prijedlog Suzane Obrovac da se Trg bana Josipa Jelačića preimenuje u Trg bana Josipa Jelačića i dr. Franje Tuđmana.

Pojasnio je da svatko, od privatne do pravne osobe, ima pravo predložiti imenovanje ili preimenovanje ulica i trgova po svojoj želji i nahođenju, pa je tako i Suzana Obrovac dostavila svoj prijedlog o preimenovanju središnjeg zagrebačkog trga.

"To je legitiman zahtjev koji smo stavili na dnevni red, o njemu ćemo u utorak raspravljati i donijeti zaključke", poručio je Piličić.

Što se tiče mogućnosti da Jelačić plac uskoro dobije novo ime, Piličić kaže kako je "sve moguće" i da ne može prejudicirati kakav će zaključak donijeti Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova.

Fotografija: Siniša Malus