SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAPOKON
 
Princeovi video-spotovi dostupni na YouTubeu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 08.07.2017. - 09:57:27
NEW YORK - Službeni video-spotovi Princea dostupni su od petka na YouTubeu, malo više od godinu dana nakon iznenadne smrti pop legende i deklariranog neprijatelja te sveprisutne video-platforme na internetu.

Video-spotovi nekih od njegovih najpoznatijih pjesama, među kojima "When Doves Cry" i "Let's Go Crazy", sad su dostupni na službenoj stranici YouTubea. Ostali bi trebali slijediti.

Rano dospjevši na internet, Prince je poslije postao njegov gorljivi kritičar, optužujući kako besplatan i sve lakši pristup glazbi on line umanjuje prihode umjetnika.

Glazbenik je čak zaposlio ekipu zaduženu za detektiranje i eliminaciju svih njegovih video-spotova, čak i kratkih isječaka koje su snimili i objavili obožavatelji.

Upitan neposredno prije smrti o tom kategoričnom stavu, Prince je napisao poruku na Twitteru, a potom je brzo obrisao: "Budući da Youtube ne isplaćuje novac, nije li to apsurdno pitanje?"

Prince Rogers Nelson umro je 21. travnja 2016. u 57. godini od predoziranja analgeticima. Od njegove smrti, obitelj pokušava povećati izvore prihoda objašnjavajući kako joj trebaju ta sredstva za zaštitu i održavanje njegove obimne baštine.