SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVI NASLOVI
 
Profil na Interliberu: Od biografije Ivice Todorića do nove knjige za djecu Srđana Dragojevića
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 05.11.2017. - 21:58:49
ZAGREB - Sajam knjiga Interliber, koji se ove godine u paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma održava od 7. do 12. studenoga, sudeći po najavama hrvatskih nakladnika, ponovo će se pokazati kao nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje knjige i čitanja, s bogatom ponudom vrhunske prijevodne literature priznatih i nagrađivanih europskih i svjetskih pisaca i ponajboljih knjiga istaknutih domaćih autora.

"Iako je godina bila vrlo teška za izdavačku djelatnost, i ove smo godine pripremili mnogo izuzetnih i raznovrsnih knjiga za Interliber na koje smo silno ponosni", rekla je za Hinu urednica Profila Ivana Žderić.

Interliber je za sve izdavače "događaj koji se ne propušta", a ove godine tradicionalni vrhunac zagrebačke književne godine taj nakladnik, kako je rekla, dočekuje s dvadesetak novih naslova.

Najavila je "nove fantastične knjige domaćih autora", među kojima "Ćutim te" Mani Gotovac, "prozno kazalište te autorice u kojemu se isprepliću komika i tragedija", te novu knjigu Jurice Pavičića, "maestralan roman važnog autora koji dublje od ijednog hrvatskog pisca zalazi u mračna mjesta i trula tkiva hrvatske zbilje posljednjih desetljeća".

U Profilovoj nakladi izlazi i vodič kroz izradu domaćih pripravaka za njegu tijela "Biljke koje njeguju", "omiljene televizijske vrtlarice" Kornelije Benyovsky Šoštarić.

Profil veliku pozornost pridaje knjigama za najmlađe čitatelje, a ove godine među novim se naslovima izdvajaju čak tri, prvi od kojih je slikovnica "Jura i kuckalo protiv dosade" koju autorski potpisuje "inspirativni" književno-ilustratorski dvojac, Roman Simić i Manuel Šumberac.

Knjiga će biti posebno predstavljena prvoga dana sajma, u utorak 11. studenoga, istodobno s novom slikovnicom poznatog srbijanskog redatelja Srđana Dragojevića "Kakakralj" u kojoj ilustracije potpisuje Nemanja Ristić. Riječ je o nastavku priče započete u knjizi "Kakagrad" koju je Profil objavio prošle godine.

Žderić je najavila i dječju knjigu "Suli u avanturi", "u kojoj je Maja Šimleša svoje nadareno i štosno pero hrabro ukrstila s briljantnim kistom višestruko nagrađivanog akademskog slikara Svena Nemeta".

Od strane proze, izdvajaju se naslovi "Ministarstvo potpune sreće", novi roman najznačajnije suvremene indijske spisateljice Arundhati Roy "koji se čekao 20 godina, veličanstveno djelo, istodobno iznimna freska društva i intimno putovanje mnogim godinama i prostorima indijskog potkontinenta".

Profil objavljuje i niz novih svjetskih bestselera, među kojima Žderić posebno ističe "Muzu" Jessie Burton, "zavodljivu, uzbudljivu i napetu knjigu o žudnji i identitetu" autorice slavnog romana "Minijaturistica" prodanog u više od milijun primjeraka.

Što se tiče publicistike, Profil će na Interliberu predstaviti biografiju Ivice Todorića, "detaljnu priču o usponu i padu njegovog poslovnog carstva" u kojoj se novinar, urednik i ekonomski komentator Ratko Bošković bavi "ličnošću, karijerom, usponom i padom najvećeg i najmoćnijeg hrvatskog tajkuna".

Kao jedan od najzanimljivijih naslova strane publicistike u Profilovoj nakladi izdvaja se priča o nastanku i meteorskom usponu internetske platforme Uber, revolucionarnog koncepta prijevoza, "Uber – Kako preko taksija zagospodariti svijetom" autora Adama Lashinskog, veterana američkog poslovnog novinarstva i izvršnog urednika poslovnog magazina Fortune.

"Pozivamo sve čitatelje na Interliber, gdje će pronaći velike popuste na prijašnja izdanja i sjajne nove knjige", poručila je Žderić.