DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OPORAVAK
 
Prosinečki odlazi na liječenje u Zagreb
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 08.12.2018. - 16:24:36
SARAJEVO - Zdravstveno stanje selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Roberta Prosinečkog je stabilno, saznaje "Dnevni avaz" u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

- Selektor Prosinečki trebao bi u ponedjeljak napustiti intenzivnu njegu Abdominalne hirurgije. Naravno, ako oporavak bude tekao željenim tokom... Više ćemo znati u ponedjeljak, nakon redovne vizite - javlja Avazov izvor iz KCUS-a.

Prosinečki je, podsjetimo, drugi put operiran prije sedam dana i od tada je smješten na intenzivnu njegu.

Prethodno, po povratku iz Las Palmasa, gdje je naš državni tim 18. novembra odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (0:1), požalio se na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitaliziran, a dan poslije je podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema s divertikulumom tankog crijeva.

Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović.

- Selektor i njegova porodica jedva čekaju da ga prebace u Zagreb, ali to zavisi od toga kako će biti dalje, odnosno kako će se osjećati. Kako kažu i Robi i članovi njegove porodice, sve se baš oteglo - dodaje naš izvor.

Na pitanje hoće li selektor Prosinečki moći biti premješten u Zagreb već sljedeće sedmice, izvor "Dnevnog avaza" iz KCUS-a odgovara:

- Ne znam, zavisi od toga hoće li to biti moguće izvesti. Ali, normalno je da želi kući.

Informacije o postoperativnom oporavku selektora Prosinečkog i dalje se plasiraju na kašičicu. U Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine to pravdaju činjenicom da porodica želi maksimalnu diskreciju tako da je posljednje saopćenje objavljeno 4. decembra, tri dana poslije druge operacije.

A, prije toga, vijest o selektorovom postoperativnom oporavku, na zvaničnom sajtu Saveza, objavljena je 27. novembra.

- Posjete selektoru Prosinečkom i dalje su dozvoljene samo užoj porodici - prenosi naš izvor.