SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOGAĐAJI
 
Rab Fashion Show okuplja niz domaćih kreatora
Autor/izvor: Krešimir Butković
Datum objave: 09.07.2017. - 22:29:38
RAB - Ponovno nam stiže Rab Fashion Show. I ovaj put bit će održan na predivnom Trgu Municipium Arba, 14. srpnja u 22 sata. 

Organizatori su se potrudili dovesti brojne poznate kreatore i modne kuće pa se najavljuje spektakularni show.  Cijeli program će voditi Ljiljana Hranilović Meštrić, voditeljica s Radija Jaska, a u pauzama će nas zabavljati gost iznenađenja. 

Pokrovitelji su Turistička zajednica Grada Raba, Grad Rab, Muzička agencija PEP-PY, a savršen zvuk i rasvjetu osigurat će Soundland production. Ovo je idealna prilika da provedete svoj godišnji odmor na Rabu i usput pronađete nešto za sebe po svom ukusu, poručuju u ime organizatora Sandra Rožić i Marijan Benić.

1) JET LAG by Jasmina Arnautović 

JET LAG je modni brend kojem je izazov kreiranje casual odjeće uličnog stila s posebnim naglaskom na m,ultifunkcionalnost, nosivost, udobnost,m atraktivne krojeve i zanimljive dorade. 

Svaka nova kolekcija inspirirana je novim putovanjem u neko daleki grad ili zemlju, a to se ocrtava u detaljima i krojevima svake kolekcije.  

2) Meteora Unique

Iza brenda Meteora unique krije se Ivana Popović iz Zagreba. Od malena je voljela svašta stvarati s rukama, i uvijek bi to bilo recikliranje,  po sistemu ˝uništi gotovo i napravi po svome˝, a time se ozbiljnije počela baviti dok je čuvala trudnoću; od šivanja torbi, veza, oslikavanja tkanine i odjeće. Uz stalni posao uvijek se vraćala pravoj ljubavi i odlučila je to pretvorit u posao, uglavnom baziran na unikatima, ne voli ponavljanja, voli da je svaki komad za sebe tj. za onoga za koga je namijenjen, i za sad uspijevam u tome. 

3) Design by Roza

Design by Roza je modni brend iz Šibenika iza kojeg se krije dizajnerica Rozalija Banovac. U sedam godina postojanja dizajnerica radi ready-to-wear kolekcije a kombiniranje različitih vrsta materijala i uzoraka je zaštitni znak dizajnerice. Glavna inspiracija uvijek je glazba i svi komadi iz kolekcija nose nazive pjesama. Također najbitnija stvar joj je da kreira praktične komade odjeće nosive na više načina i prilagođene krojevima koji ujedno i skrivaju nedostatke a pokazuju vrline stvarnih žena.

4) Mala Gbag

Zagrepčanka Gordana F. Hubzin autorica je torbice, čiji je specifičan tetrapak oblik u vrlo kratkom roku okupirao pažnju domaćih trendseterica.  Torbica je nastala u jesen 2014 godine, u jednom tradicionalnom zagrebačkom obrtu kao realizacija osobne ideje i potrebe autorice za praktičnom i prije svega maštovitom malom torbicom.

Specifičan oblik i izuzetna kvaliteta izrade torbice ohrabrili su autoricu da svojoj torbici nadjene i ime, te je tako nastao brand MalaGbag koji je registriran kod Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo i uživa zaštitu RH. MalaGbag izrađuje se od goveđe, juneće, teleće i janjeće kože, u box, kavijar i reptil printu, vrhunske kvalitete. U ponudi se nalazi nekoliko linija, od kojih je posebno zanimljiva mogućnost dizajniranja torbice prema vlastitoj ideji. Osnovni model sastoji se od tetrapak torbice, resica i kratke ručke, na koji se može dodati metalni lanac za crossbody nošenje ili nadopuniti sa širokom kožnom ručkom za dnevnu ili večernju kombinaciju. Odabirom između  ponuđenih uzoraka kože moguće je svaku torbicu personalizirati i uskladiti s vlastitim željama i modnim stilovima. MalaGbag izrađuje se u dvije veličine, veća MIDI i nešto manja MINI, koja se može nositi samostalno i kao modni dodatak uz omiljenu dnevnu torbu ili kao privjesak. Osim torbica, modnu liniju MalaGbag čine male torbice – etui za sitan novac ili kozmetiku, privjesci za ključeve, etui za kreditne kartice i svilene marame.

5) Elegantisima

''Elegantisima'' je ime iza kojeg se krije kvaliteta, što znači najbolji odabir materijala od prirodnih tkanina, obradu istog i plasiranje svih modnih trendova u prepoznatljivom "Elegantisima" stilu. Kolekcije koje možete pronaći u njihovim trgovinama obuhvaćaju asortiman ženske, muške i dječje odjeće. Prate modne trendove, osluškuju želje kupaca,a da pri tom ne odstupaju od svojeg stila. 

6) Monochromatic

Monochromatic kolekcija nastala je u suradnji Viktora Drage s Anitom Dujić, hrvatskim modelom i dizajnericom nakita Juno. Nit vodilja Viktoru Dragi u osmišljavanju ovog jedinstvenog brenda haljina za ljeto, je da haljina može podnijeti sve izazove, a opet zadržati atraktivnost i oblik. Za sunčana ljeta, doručak u sjeni borove šume, šetnju plažom, večeru u restoranu, izlaske na ples do jutra i tako danima uzastopce. Ukratko, višenamjenska haljina za cijelo ljeto i svaku priliku. Vjerujemo da će ova kolekcija unijeti dašak glamura u cijeli naš show.