SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
JAZZ
 
Rab Jazz Fest od 6. do 9. rujna
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 09.06.2017. - 16:55:28
RAB - Prvi taktovi Rab Jazz festivala zaživjeli su u rujnu 2016. godine u prekrasnom i posebnom ambijentu pod znamenitim zvonicima čarobnog kvarnerskog otoka Raba. 

Pod drevnim apsidama nekadašnje crkve sv. Ivana Evanđeliste , jazz je dobio svoje pravo mjesto za početak uspješnog festivala, a tokom tri dana glazbenih i umjetničkih događanja festival je ugostio oko 2000 ljubitelja jazza. Vrijeme je da se Rab Jazz Fest vrati u naručje omiljenog mu otoka, ovaj put u proširenom izdanju, dovodeći još jednom impresivna imena jazz scene. Svega nekoliko mjeseci od prve najave, Rab Jazz Fest postao je jedna od najvećih primorskih glazbenih priča 2016. godine, ne samo među publikom i izvođačima, već i lokalnom zajednicom čiju je potporu uživao od samog starta.

„Interes za prvo izdanje Rab Jazz Festa je prešao naša najbolja očekivanja, što je potvrda odlične organizacije i kvalitete ove iznimne kulturne manifestacije čiji značaj prelazi granice otoka Raba i Kvarnera. Lokalna zajednica ponosi se činjenicom da se ovaj festival glazbe brendira i razvija upravo uz pomoć Grada Raba. Uspjeh festivala jest zajednički uspjeh Grada Raba, Pučkog otvorenog učilišta i Turističke zajednice, te svih uključenih u organizaciju, ali i uspjeh svih koji su popratili ovaj događaj, te ga i na taj način potpomogli“,  izjavio je gradonačelnik Grada Raba, Nikola Grgurić, te dodao kako smatra da je dugoročna vrijednost ovakve turističko-promotorske suradnje nemjerljiva i da se ovakvim glazbenim projektom može povezati  povijesna i kulturna baština sa suvremenim izazovima i potrebama, kako turista tako i istinskih zaljubljenika ovog žanra glazbe.

Kvalitetu i potencijal ovakvog glazbenog festivala odmah je prepoznala i direktorica Turističke zajednice grada Raba, Ivana Matušan:

„Rab Jazz Fest izuzetno je vrijedna glazbena manifestacija koja potvrđuje kulturno-umjetnički značaj grada Raba. Iako je Rab kao destinacija prepoznat po čitavom nizu drugih manifestacija, sigurna sam kako će uskoro i Rab Jazz Fest biti jedna od njih – naime, ono čemu stremimo s pozicije TZG Rab, jest stvoriti turističku ponudu visoke kvalitete i značaja čak i van naše destinacije. Veseli me što manifestacija raste, te nadilazi svoje početne okvire, a uzrok tome je što Rab ima sve preduvjete za uspjeh ovakve manifestacije.“

Drugo izdanje Rab Jazz Festa održati će se ove godine u razdoblju od 6. – 9. rujna. Zadržavajući svoj prepoznatljiv intimni format uživanja u glazbi, Rab Jazz Fest će na nekoliko lokacija u staroj jezgri grada Raba ugostiti vrhunska imena inozemnih i domaćih jazz glazbenika.

„Prije svega htio bih naglasiti da sam izuzetno ponosan na otok Rab i Rabljane koji su festival popratili sa tolikom pozornošću prošle godine da smo svi  u organizaciji ostali više nego ugodno iznenađeni. Posjećenost festivala bila je izvanredna što nas je potaknulo da ove godine izađemo s jednim danom više - dakle umjesto tri dana, festival će ove godine trajati četiri dana i ugostiti neka od vodećih imena regionalne i domaće jazz scene. Kao glazbenik mogu reći da sam izuzetno ponosan na činjenicu da, uz studijski rad i projekte koje vodim, sudjelujem u organizaciji ovakvog događanja. Na kraju bih se želio zahvaliti gradonačelniku Nikoli Grguriću koji je ovu priču prepoznao i u potpunosti stao iza projekta po imenu Rab Jazz Fest, te mu se ovaj put još jednom zahvaljujem na tome.“, izjavio je umjetnički direktor Rab Jazz Festivala, Bruno Mičetić.