SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
JAZZ
 
Rab Jazz Fest: Zaokružen lineup drugog izdanja festivala
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 17.07.2017. - 20:17:29
RAB - U trenutku renesanse jazza kao neiscrpnog i inspirativnog glazbenog idioma, zanimljivo je uz najnoviji talentirani val jazz interpretatora promatrati njegovo širenje poput krugova na vodi. Jazz u ovom trenutku, osim u metropoli, živi i u mnogim hrvatskim gradovima, no posebno se dugom i značajnom tradicijom i senzibilitetom prema glazbenom izričaju može pohvaliti hrvatsko kvarnersko primorje.

Svojim drugim izdanjem Rab Jazz Fest to svakako potvrđuje profilirajući Rab kao grad razigrane autorske scene. Tako će i ovog ljeta u razdoblju od 6. – 9. rujna, tokom četiri koncertne večeri, otok Rab pokazati svu posebnost ljetne pozornice u gradu bogatog povijesnog i kulturnog nasljeđa.

Uz izvanredne Chewbakka 4, Vedran Ružić Trio i Bruno Mičetić Trio, glazbenu sliku drugog Rab Jazz Festa upotpunit će nastupi eminentnih imena domaće i regionalne jazz scene – Big Bend RTV Slovenija, Joe i Lela Kaplowitz, Veselino Jazz Project, Renata Sabljak i Cubismo!

Lela & Joe Kaplowitz, američko-hrvatski jazz par koji zadnjih 10 godina svojim radom obogaćuje hrvatsku glazbenu scenu, osvaja publiku nekonformističkim pristupom glazbi i strašću koja prožima Joevo briljantno klavirsko umijeće i Lelinu izuzetnu vokalnu kvalitetu, a nedvojbeno su jedan od mnogih razloga zašto Kvarner postaje vrlo važno središte hrvatskoga jazza.

„Iznimno se veselimo nastupu na drugom Rab Jazz Festu! Svesrdno podržavamo ideju održavanja jazz festivala na našim prekrasnim otocima. Jazz je glazba trenutka, improvizacije i trenutne inspiracije – u toliko vjerujemo da će nas Rab inspirirati do te mjere da damo sve od sebe kako bi naš nastup ostao za pamćenje. Pozivamo sve da budu dijelom te čarobne večeri i svojim prisustvom doprinesu širenju jazz glazbe u sve kutke Lijepe naše“, poručili su Lela i Joe.

 Medvescak