SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POČAST
 
Ralph Fiennes dobio državljanstvo Srbije
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 11.09.2017. - 22:32:28
BEOGRAD - Britanski glumac i redatelj Ralph Fiennes dobio je državljanstvo Srbije, izvijestili su u ponedjeljak beogradski mediji pozivajući se na odluku vlade objavljenu u posljednjem broju Službenog glasnika Srbije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić potpisala je 7. rujna odluku o prijemu Ralpha Fiennesa u državljanstvo, a ona se temelji na članku 19. Zakona o državljanstvu. Prema tom članku, "u državljanstvo Republike Srbije može biti primljen i stranac čiji bi prijem u državljanstvo predstavljao interes za Republiku Srbiju".

Fiennes je 23. lipnja bio gost na inauguracijskoj svečanosti koju je organizirao presjednik Srbije Aleksandar Vučić u povodu preuzimanja dužnosti šefa države.

Ralph Fiennes u Beogradu snima film o najvećem baletanu svih vremena Rudolfu Nurejevu, a snimanje je započelo 31. kolovoza u Beogradskoj filharmoniji.

Britanski glumac u Srbiji je 2010. snimio i svoj redateljiski prvijenac - film Koriolan, po istoimenoj Shakespearovoj tragediji, nakon što je istu dramu prethodno režirao u kazalištu.

Nakon što je Fiennes pronašao određene sličnosti između sukoba antičkih gradova-država i ratova u bivšoj Jugoslaviji, scenarist John Logan radnju je premjestio u suvremeno doba, a za lokacije Rima izabrao je Pančevo i Beograd u Srbiji.

Prije Ralpha Fiennesa državljanstvo Srbije 2016. dobio je i američki glumac, muzičar i humanitarac Steven Seagal.

Putovnicu Srbije Seagalu je 12. siječnja prošle godine osobno uručio tada srbijanski premijer Aleksandar Vučić, pa se očekuje da će i Fiennes putovnicu dobiti u ruke također od Vučića, sada predsjednika Srbije.