SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KAKO POSLOVATI S KINOM
 
Rendulić: S kineskim partnerima morate biti spremni na iscrpljujuću utakmicu
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 02.03.2018. - 19:38:00
ZAGREB - Odgovor na pitanje "Kako poslovati s Kinom" nije ni lak ni jednoznačan, no oni koji su imali sreće nazočiti današnjoj panel raspravi pod tim nazivom na HTI konferenciji, nešto su bliže barem nekim odgovorima.

Predsjednik Predsjedništva Kinesko jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA) Mario Rendulić na zabavan je i opušten način govorio o svojim, ponekad i ne baš uspješnim, pokušajima komuniciranja s kineskim poslovnim partnerima. Svaki poduzetnički poduhvat trnovit je put, a ako ga pokušavate realizirati na zahtjevnom složenom tržištu poput kineskog, zadatak je tim teži.

- Razlike u poslovnoj kulturi i mentalitetu velike su, prisutna je i jezična barijera, a gotovo je nemoguće da uspijete ako nemate kvalitetne suradnike na samom terenu, u Kini. U ovih pet godina koliko se intenzivno bavim Kinom mogu reći da i nisam baš previše o njoj naučio, rekao je Rendulić.

Naravno, u razgovoru nije mogla biti zaobiđena tema prve kineske investicije u Republici Hrvatskoj. Riječ je o kineskoj investiciji u Krapinskim Toplicama za što je zaslužna upravo CSEBA.

- Bilo je tu višemjesečnih razgovora i pregovora prije nego što smo potpisali ugovor. Naša je želja, naravno, uvijek brzo postizanje dogovora, no s kineskim partnerima morate biti spremni na iscrpljujuću utakmicu. Ipak, prvi smo korak uspješno odradili, poručio je Rendulić.

I ostali sudionici u raspravi istaknuli su kineske posebnosti. Recimo, sastavni dio svakog turističkog aranžmana jest i hrana, a kineski su turisti vrlo osjetljivi na koji je način njihova kuhinja percipirana u inozemstvu. U Hrvatskoj (ništa bolje nije ni drugdje), kineska kuhinja ne sliči pretjerano na ono što Kinezi podrazumijevaju pod tim pojmom. Direktna avio veza ono je što Hrvatskoj nedostaje kako bi privukla više kineskih turista, a mogućnosti za shopping kojeg Kinezi toliko preferiraju, nedostatne su.

Naglašeno je kako je ove godine tema turizma posebno važna u svjetlu "Godine turizma Europske unije i Kine". 

Kineskih će turista biti sve više, trebamo biti spremni na dolazak nove generacije Kineza "milenijalaca", koji su mentalitetom i navikama, ipak nešto bliži zapadnom načinu života. 

- Posebno je važno shvatiti i pripremiti se na njihove navike, a to su primarno mobilne komunikacije i povezivanje s kineskim društvenim mrežama. Natpisi na kineskom jeziku također su imperativ kako bismo se što više približili onome što Kinezi žele, rekao je Rendulić.

Naravno, nije zaobiđena ni gorka tema o složenom viznom režimu kojeg Hrvatska ima za kineske državljane. To svakako valja pojednostaviti pa ćemo moći računati i na veći broj dolazaka kineskih turista.

Osim Rendulića, na panelu su uz moderatorsku pasku Zdeslava Radovčića, utemeljitelja HTI konferencije, govorili i Amy Wang, product menadžerica iz kineskog Farers Internationala te Tom Dedek, predstavnik berlinskog ITB-a.