SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
KONCERTI
 
Romski trubači Fanfare Ciocarlia u lipnju u Zagrebu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 13.03.2019. - 16:24:18
ZAGREB - Romski puhački orkestar Fanfare Ciocarlia nakon sedam godina vraćaju se u Hrvatsku, pred zagrebačku publiku kojoj će zasvirati u utorak, 11. lipnja u u Vintage Industrial Baru.

Tom će prilikom promovirati aktualni album "Onwards to Mars!", ali bit će tu i klasika poput "Đurđevdana", neizostavne "Djelem Djelem" te brojnih drugih pjesama koje krase bogatu romsku ostavštinu.

Organizatori najavljuju spektakl 12 romskih virtuoza iz Rumunjske, koji su, kažu, najbolji romski brass orkestar na svijetu.

Fanfare Ciocarlia nastali su prije 23 godine u selu Zece Prajini na sjeveroistoku Rumunjske gdje je živjelo osamdesetak romskih obitelji. Orkestar je inače okupio Nijemac Henry Ermst koji je često putovao Rumunjskom u potrazi za tradicionalnim sviračima iz ruralnih krajeva, a njihova suradnja traje sve do danas.

Svirali su po cijelom svijetu što je rezultiralo s gotovo 2500 koncerata, pojavljivali su se i u filmovima (Borat), kao i obradama poznatih tema iz filmova (James Bond) ili rock klasika kao što je "Born to be Wild".

Puno puta su bili proglašeni najboljim world music bendom, a njihovi albumi zasjeli su na vrhove world music top lista.

 Medvescak