SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROBLEMI
 
Ronaldo bi mogao izgubiti najveće sponzore
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 05.10.2018. - 11:58:17
LONDON - Iako je Cristiano Ronaldo čvrsto odbacio sve optužbe za silovanje Kathryn Mayorge 2009. godine, zbog čitavog skandala i negativnog publiciteta najveći sponzori polako se ograđuju od Portugalca. 

Nakon što je zabrinutost izjavio Nike, to je učinila i izdavačka kuća Electronic Arts, koja je na službenom Twitter profilu za FIFA-u uklonila sve slike s Cristianom Ronaldom iako je zaštitno lice igre.

U službenom priopćenju Electronic Artsa se tako navodi: "Svjesni smo zabrinjavajućih izvješća o optužbama protiv Cristiana Ronalda. Pažljivo pratimo situaciju jer očekujemo da se sportaši i naši ambasadori ponašaju u skladu s vrijednostima naše tvrtke." Cristiano Ronaldo je tako uklonjen sa službenog Twitter profila EA SPORTS FIFA koji prati oko šest i pol milijuna ljudi. Umjesto njegovog lika nalazi se logo igre, a na naslovnoj slici dodane su recenzije i ocjene igara.

Uklanjanje lika Cristina Ronalda s društvenih mreža jasna je poruka, ali i poprilično jednostavan zadatak. Odluče li se na to, micanje njegovog lika iz izbornika u igri, svih vizuala te videa u kojima se nalazi bit će puno teži pothvat. No, pitanje je hoće li se to dogoditi. EA Sports pomno prati razvoj situacije, a svoj potez opravdaju time da samo prate marketinške trendove.

Cristiano Ronaldo je već drugu godinu zaredom zaštitno lice FIFA igara i centralna je figura brojnih marketinških aktivnosti. Dođe li do toga da se Electronic Arts odluči potpuno ograditi od Ronalda, to bi ih moglo skupo koštati, ali realno i nemaju puno izbora. FIFA 18 prodana je u 24 milijuna primjeraka, a i FIFA 19 je na dobrom putu. Osude li Ronalda to bi značilo da se na svakoj kopiji igre nalazi silovatelj.

 Medvescak