DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SNAŽAN RAST
 
Ruska potražnja za predsezonskim aranžmanima u Crnoj Gori skočila 40-50%
Autor/izvor: SEEbiz / Vijesti
Datum objave: 08.03.2017. - 19:44:17

BUDVA - Predsezonska potražnja za turističkim aranžmanima za Crnu Goru ove godine je porasla za 40 do 50 odsto u odnosu na prošlu, izjavila je danas portparolka Ruske turističke organizacije Irina Tjurina.

"Predsezonska prodaja za Crnu Goru porasla je za 40 do 50 odsto, ali predstavnici turističog biznisa za sada oprezno procjenjuju situaciju i ne žure s procjenom da će taj bum interesa biti trend za cijelu sezonu", rekla je Tjurina agenciji Interfaks.

Glavna menadžerka za Crnu Goru kompanije Jugo-Star Olga Borovkova ocijenila je da aranžmane kupuju turisti koji žele da iskoriste sadašnje djelimično jačanje rublje. Ali, po njenoj ocjeni, na kraju ljetnje sezone posjeta Crnoj Gori može biti na istom kao i prethodne godine.

Borovkova je kazala da turisti uglavnom u Crnoj Gori biraju hotele s četiri zvjezdice i privatne apartmane dobrog kvaliteta, kao i da je najveća prodaja aranžmana za jun, jul i početak avgusta.

Potpredsjednik Paksa Maksim Lobanov rekao je Interfaksu da je ta kompanija povećala zakup mjesta u crnogorskim hotelima za 30 odsto.

"Nemoguće je značajno povećati zakup zbog ograničenosti ponude smještaja, njihov nedostatak se osjeća svakog ljeta. Pored toga, preopterećenost aerodroma Tivat ometa povećanje obima prevoza", rekao je Lobanov.

U kompaniji TUI Russia računaju na dobru sezonu u Crnoj Gori ove godine, jer aktivno teče ranija rezervacija mjesta.

"Belježimo povećanje potražnje u poređenju sa 2016. godinom. Po pravilu, zakupljujemo hotele s tri ili četiri zvjezdice i vile", rekla je menadžerka TUI Russia Tatjana Kruglova.

Interfaks navodi da je Crna Gora prošle ljetnje sezone bila jedna od vodećih stranih destinacija za Ruse.

 Medvescak