SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAGRADE
 
Satira "Get Out" dobitnik nagrade Independent Spirits Awards za najbolji film
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 04.03.2018. - 13:33:49
LOS ANGELES - "Get Out", horor komedija i redateljski prvijenac Jordana Peelea koja preispituje rasne odnose u SAD-u, dobitnik je ugledne nagrade Independent Spirit Awards  (ISA) za najbolja dostignuća u nezavisnom filmu snimljenom s malim proračunom.

Nagrada za najbolje nezavisne filmove dodjeljuje se dan prije holivudske svečanosti dodjele filmskih nagrada Oscar. Film je također zaradio četiri nominacije za Oscara, uključujući nominaciju za najbolji film, najboljeg redatelja, najbolji originalni scenarij i nominaciju Daniela Kaluuya za najboljeg glumca.

Peele, komičar koji potpisuje režiju i scenarij, osvojio je nagradu ISA i za najboljeg redatelja.

"Ovo mi puno znači. Na početku smo jedne nove renesanse, gdje se 'outsajderske' priče cijene, nagrađuju i slave", kazao je Peele.

"Get Out" je priča o mladom crncu koji posjećuje roditelje svoje bijele djevojke, predstavljena kao rasna satira. Premijerno je prošle godine prikazan na filmskom festivalu Sundance i požnjeo riječi hvale. U kinima u SAD-u i Kanadi ostvario je dobit od 176 milijuna američkih dolara.

Nagrada Independent Spirit Awards za najbolju glumicu otišča je u ruke Frances McDormand za ulogu ožalošćene majke u filmu "Tri plakata izvan grada" , a nagradom za najboljeg glumca okitio se 22-godišnji Timothee Chalamet za ulogu u filmu "Zovi me svojim imenom".

Nagradu za najbolji scenarij osvojila je Greta Gerwig za film "Lady Bird" koji ima i pet nominacija za Oscara. 

 Medvescak