SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VEZANE TEME
 
POKLANJAMO
 
SEEbiz daruje elektroničku knjigu Roberta Jurčića
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 28.04.2019. - 09:39:00
Zadnja izmjena: 28.04.2019. - 09:43:16
ZAGREB - Na prošlogodišnjem Interliberu svoju premijeru je imala knjiga 25 godina Europske unije – 25 godina promašaja Roberta Jurčića u izdanju Librosa iz Splita.

Ova realno gledajući velika analiza Europske unije od strane bivšeg člana odbora za gospodarstvo HDZ koalicije i bivšeg predsjednika odbora za gospodarstvo BUZ-a je od dijela stručne javnosti dobila više nego pozitivne kritike dok su domaći političari koji su upoznati s njenim postojanjem bez obzira na političke boje poželjeli imati u svojoj arhivi.

Kako je knjiga izašla kratko vrijeme nakon kraha izdavačke industrije koji je bio sličan onome Agrokora i ujedno se bavi politički gledajući nezgodnim tematikama za sadašnji sustav praktički svi su je u Hrvatskoj odbili staviti u prodaju tako da su je mogli čitati samo oni upoznati s njenim postojanjem koji su direktno kontarali izdavača ili autora knjige.

Sama knjiga je podijeljena u više jasnih velikih poglavlja imena makroekonomija, multikulturalizam i migracije, ustav, vanjski poslovi čemu su dodana mini poglavlja uvod i lažne vijesti. U tim poglavljima Europska unija se prikazuje od prije njenog nastanka, preko sadašnjosti pa sve do budućnosti do toga kako bi se Unija trebala reformirati da bi uskladila svoje postojanje s željama svojih državljana i struke bila ona ekonomska, politička ili demografska.

Knjiga je do sada dobila pozitivne kritike od Paula Gottfried-a, tvorca pojma alternativna desnica, američkog universiteta Illinois-a i mnogih drugih,a posebnu neobičnosti donosi i podatak da ju je Branko Milanović, jedan od svjetski priznatih stručnjaka za borbu protiv ekonomske nejednakosti koristio u svom radu.

Knjigu možete skinuti ovdje.