DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRODAJA
 
Alain Delon prodaje zbirku satova
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 05.03.2012. - 16:29:28

PARIZ - Aukcijska kuća vjeruje da će neki primjerci Rolexa i Breitlinga postići cijenu od 5000 do 7000 eura, a dosta se očekuje i od sata »Royal Oak« Audemars-Pigueta koji je glumac nosio u filmovima »Comme un Boomerang« i »Parole de Flic«

Slavni francuski glumac Alain Delon će 5. travnja u Parizu ponuditi na dražbu svoju kolekciju luksuznih satova, od Rolexa, Cartiera, Blancpaina, Audemars-Pigueta, Vacheron Constantina do Breitlinga i drugih slavnih urarskih kuća.

Prodaju će u hotelu Salomon Rothschild voditi aukcijska kuća Cornette de Saint Cyr, a u ponudi je 100 satova koje je glumac prikupio tijekom 50 godina. Prije Pariza organizirat će se izložba tih satova u Hong Kongu. Aukcijska kuća, naime, očekuje veliki interes kineskih aukcionara jer je Delon u Kini iznimno popularan.

Aukcijska kuća vjeruje da će neki primjerci Rolexa i Breitlinga postići cijenu od 5000 do 7000 eura, a dosta se očekuje i od sata »Royal Oak« Audemars-Pigueta koji je glumac nosio u filmovima »Comme un Boomerang« i »Parole de Flic«.

Glumac, koji sada ima 76 godina, rekao je da se želi riješiti svojih kolekcija jer mrzi posthumne prodaje. Godine 2007. je prodao 40 slika moderne umjetnosti iz svoje zbirke.