SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OTKRIĆA
 
Australski novinari lažnim predstavljanjem došli do informacije o trudnoći Kate Middleton
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 05.12.2012. - 16:59:23
LONDON - Londonska bolnica kralja Edwarda VII., u koju je u ponedjeljak zbog jakih mučnina primljena trudna vojvotkinja od Cambridgea, izrazila je duboko žaljenje jer je o njezinu zdravstvenom stanju nenamjerno otkrila informacije voditeljima jedne australske radijske postaje, čiji su se voditelji lažno predstavili kao kraljica, princ Charles i kraljičini korgiji, izvješćuje u srijedu BBC.
Voditelji radio postaje 2DayFM iz Sydneya, Mel Grieg i Michael Christian, ispričali su kako su se nemalo iznenadili nakon što su u utorak ujutro, predstavivši se kao članovi britanske kraljevske obitelji, telefonskom linijom spojeni s osobnom vojvotkinjinom njegovateljicom, te od nje dobili sve informacije o trenutačnom zdravstvenom stanju Kate.

"Poziv je prebačen, a potom je slijedio kratak razgovor s njegovateljicom. Uprava bolnice kralja Edwarda VII. duboko žali i ispričava se zbog ovoga incidenta", rekao je glasnogovornik bolnice.

U priopćenju postaje 2Day FM stoji kako se uprava "iskreno ispričava zbog eventualnih neugodnosti koje je ovo istraživanje prouzročilo".

"Imali smo najbolju namjeru i drago nam je što je Kate dobro. Želimo joj sve najbolje. Jako smo se iznenadili kad su naš poziv s telefonske centrale proslijedili dalje. Bili smo uvjereni da će odmah prekinuti vezu zbog našeg užasnog akcenta", ispričali su za BBC Grieg i Christian.

BBC-jev dopisnik za kraljevsku obitelj Peter Hunt rekao je kako uprava bolnice želi istaknuti kako nije bilo nikakvih izgleda da telefonski sugovornici dođu do same Catherine.

Vojvotkinja je trudna manje od 12 tjedana, a liječnici su joj dijagnosticirali trudničku hiperemezu, poremećaj čiji su simptomi mučnina i povraćanje, što dovodi do dehidracije. Zbog poremećaja je iscrpljena i svakodnevno prima infuziju.