SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKE
 
Skupština ABA lige izabrala suradnju s Euroligom
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 20.03.2016. - 19:50:27
ZAGREB - Na sastanku održanom u nedjelju u Zagrebu predstavnici u skupštini ABA lige velikom su većinom glasova (11-1) izabrali Euroligu kao glavno klupsko natjecanje prema kojem će voditi rezultati klubova ostvareni u regionalnom košarkaškom natjecanju.
Tim su potezom predstavnici klubova ovlastili direktora ABA lige Krešimira Novosela i sportskog direktora Žarka Čabarkapu da nastave i finaliziraju pregovore s čelnicima Eurolige o trogodišnjem ugovoru prema kojem bi najbolji klubovi regionalne lige imali zajamčena mjesta u Euroligi i Eurokupu za sezone 2016/17, 2017/18. i 2018/19.

Skupštinari ABA lige održali su i sastanak s predstavnicima nacionalnih košarkaških saveza Hrvatske, Srbije i Slovenije te u konstruktivnoj i otvorenoj raspravi zaključili da klubovi i savezi moraju još čvršće surađivati u cilju razvoja svih košarkaških subjekata u regiji. Predstavnici nacionalnih saveza iskazali su punu podršku ABA ligi, čiji su skupštinari zaključili da put prema najkvalitetnijim europskim natjecanjima treba tražiti kroz regionalno natjecanje, što mora ostati prioritetni cilj i u nadolazećem razdoblju.